Danas kuhamo: Popečci od mljevenog mesa i krumpira

Thinkstock
Popečke možete poslužiti u zdravijoj varijanti uz povrće ili ih upakirati u fina burger peciva...
Vidi originalni članak

Slasne pljeskavice poprilično sliče omiljenim faširancima, ali se kod pripreme umjesto kruha koristi krumpir. Sve sastojke je potrebno dobro povezati, oblikovati željene oblike, a zatim ispeći do zlatne boje.

 

Mljac! Oduševite se faširancima s nevjerojatnim dodatkom

 

Pljeskavice pripremljene na ovaj način možete poslužiti same, uz jednostavno povrće ili sezonsku salatu ili pak ih možete upakirati u burger peciva, začiniti omiljenim umakom i uživati u slasnim zalogajima. 

 

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 400 g mljevenog mesa
  • 350 g krumpira
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 1 luk


Priprema:

  1. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa propasirajte.
  2. Meso stavite u veću posudu pa dodajte sjeckani luk, krušne mrvice, peršin, sol, papar i umak od rajčice.
  3. Smjesu dobro izmiješajte pa oblikujte pljeskavice.
  4. Zagrijte ulje u tavi i pržite pljeskavice dok ne porumene s obje strane, oko pet minuta sa svake strane.
  5. Posložite ih na papirnati ubrus da se upije masnoća.
     

Dobar tek!

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 

 

Posjeti Gastro.hr