Slasne pljeskavice poprilično sliče omiljenim faširancima, ali se kod pripreme umjesto kruha koristi krumpir. Sve sastojke je potrebno dobro povezati, oblikovati željene oblike, a zatim ispeći do zlatne boje.
Pljeskavice pripremljene na ovaj način možete poslužiti same, uz jednostavno povrće ili sezonsku salatu ili pak ih možete upakirati u burger peciva, začiniti omiljenim umakom i uživati u slasnim zalogajima.
Potrebno vam je:
- 1 jaje
- 400 g mljevenog mesa
- 350 g krumpira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica peršina
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica pasirane rajčice
- 1 luk
Priprema:
- Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa propasirajte.
- Meso stavite u veću posudu pa dodajte sjeckani luk, krušne mrvice, peršin, sol, papar i umak od rajčice.
- Smjesu dobro izmiješajte pa oblikujte pljeskavice.
- Zagrijte ulje u tavi i pržite pljeskavice dok ne porumene s obje strane, oko pet minuta sa svake strane.
- Posložite ih na papirnati ubrus da se upije masnoća.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)