Pripremili smo četiri odlična doručka za čokoljupce!

SHUTTERSTOCK Dvostruko čokoladne palačinke
Ovi su recepti rezervirani za ekipu koja dan uvijek započinje slatkim
Vidi originalni članak

Nekoliko žlica kakaa, ili nekoliko kockica kvalitetne čokolade, dijeli te od vrhunskih doručaka - i dobrog raspoloženja. Čak i ako nemaš naviku doručkovati, i teškom mukom nešto prigrizeš prije podneva, ovim ćeš poslasticama teško reći ne.

Svi recepti zadovoljavaju dva kriterija: jednostavnost i pristupačnost. Vjerujemo da sastojke već imaš u hladnjaku i smočnici, a sve ionako možeš nabaviti u maloj kvartovskoj trgovini ili posuditi od susjeda s kojima se dobro slažeš. Dobro jutro i dobar tek!

 

najvažniji obrok dana Pripremili smo šest doručaka s jajima. Isprobaj ih i ti!

 

Pahuljaste čoko palačinke

Ove su palačinke izuzetno jednostavne i cjenovno pristupačne, brzo su gotove - i vrlo su fotogenične. Nećeš se morati buditi sat vremena ranije ni čekati da smjesa odstoji; od vaganja do serviranja proći će samo 20 minuta.   

Naravno, preporučujemo da doručak upotpuniš čokoladnim preljevom ili namazom. Nikad dosta čokolade!
 

odličan izbor Dobar početak dana uz čoko palačinke

 

Dvostruko čokoladni pohani kruh

Ovaj recept zadovoljit će želje najvećih ovisnika o čokoladi. Osim što se kruh umače u smjesu kakaa, vrhnja i jaja, dodatno je punjen tamnom čokoladom. Dakle, riječ je o vrhunskom čokoladnom sendviču!

Sastojci su dostatni za četiri serviranja, a priprema ti neće poremetiti jutarnje planove. Što čekaš?

 

comfort food Čokoladni pohani kruh popravit će ti dan

 

Čoko chia puding

Nekoliko žlica kvalitetnog kakaa čini čuda, a tvrdnju dokazuje i ovaj recept za chia puding. Malo miješanja, nekoliko sati u hladnjaku - i doručak je spreman. Ujutro ga samo trebaš servirati uz još malo tamne čokolade i svježe voće koje ti se nađe pri ruci.

Budući da može stajati u hladnjaku tri do četiri dana, idealan je za one koji zaista imaju problem s organizacijom vremena i zbog toga preskaču doručak. 

 

DOBRO JUTRO! Čoko chia puding - za one koji su uvijek u gužvi

 

 Namaz od čokolade i lješnjaka

Priprema domaćeg namaza od čokolade i lješnjaka puno je jednostavnija no što misliš. Trebat će ti 15-ak minuta, nekoliko malih staklenki, lješnjaci - i kvalitetna tamna čokolada. 

Dobra je vijest da u hladnjaku može stajati dva do tri tjedna, ali čisto sumnjamo da će toliko dugo opstati.

 

slatki projekt Napravi najfiniji namaz od čokolade i lješnjaka

 

Posjeti Gastro.hr