Rižoto sa šafranom

Thinkstock
Milanski rižoto, risotto alla milanese ili risotto giallo (žuti rižoto), u Italiji se poslužuje kao predjelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 529

Potrebno vam je

  • 700 g riža, carnaroli
  • 3 l pileći temeljac
  • sol
  • papar
  • 1 g šafran
  • 200 g parmezan
  • 100 g maslac, neslani
  • 10 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 5 g luk ,crveni
  • 1 list lovorov list
  • 100 ml vino bijelo
  • peršin, list

Priprema

  1. U plitkoj posudi popržiti nasjeckani luk na maslinovom ulju i maslacu s lovorovim listom.
  2. Dodati rižu, kuhati od 4 do 5 minuta na srednjoj vatri, dodati sol, bijelo vino i pustiti da ispari.
  3. Nastaviti kuhati dodavajući pileću juhu i šafran.
  4. Umiješati parmezan i sjeckani peršin.

Izvor Giusepe Daddio

Posjeti Gastro.hr