Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto sa šafranom

Rižoto-sa-šafranom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Milanski rižoto, risotto alla milanese ili risotto giallo (žuti rižoto), u Italiji se poslužuje kao predjelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 529

Potrebno vam je

  • 700 g riža, carnaroli
  • 3 l pileći temeljac
  • sol
  • papar
  • 1 g šafran
  • 200 g parmezan
  • 100 g maslac, neslani
  • 10 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 5 g luk ,crveni
  • 1 list lovorov list
  • 100 ml vino bijelo
  • peršin, list

Priprema

  1. U plitkoj posudi popržiti nasjeckani luk na maslinovom ulju i maslacu s lovorovim listom.
  2. Dodati rižu, kuhati od 4 do 5 minuta na srednjoj vatri, dodati sol, bijelo vino i pustiti da ispari.
  3. Nastaviti kuhati dodavajući pileću juhu i šafran.
  4. Umiješati parmezan i sjeckani peršin.

Izvor Giusepe Daddio

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • teško 12:57 16. Prosinac 2017.

    ako ste recept namijenili restoranima - promašili ste. oni imaju svoje kuhare koji imaju svoje recepte, a i broj osoba za koje je namijenjen ovaj recept za restorane je premali. ako ste namijenili za "obično" kućanstvo, onda ste se jako ... prikaži još!o zaigrali. pet generacija više ne živi zajedno, a moderne žene i muškarci koji kuhaju nemaju vremena baktati se preračunavanjem količina potrebnih za dvoje, troje, možda četvero. naročito ne kad ima recepata koji su već predvidjeli odgovarajuće količine.