gastro postao
Milanski rižoto, risotto alla milanese ili risotto giallo (žuti rižoto), u Italiji se poslužuje kao predjelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 529
Potrebno vam je
- 700 g riža, carnaroli
- 3 l pileći temeljac
- sol
- papar
- 1 g šafran
- 200 g parmezan
- 100 g maslac, neslani
- 10 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 5 g luk ,crveni
- 1 list lovorov list
- 100 ml vino bijelo
- peršin, list
Priprema
- U plitkoj posudi popržiti nasjeckani luk na maslinovom ulju i maslacu s lovorovim listom.
- Dodati rižu, kuhati od 4 do 5 minuta na srednjoj vatri, dodati sol, bijelo vino i pustiti da ispari.
- Nastaviti kuhati dodavajući pileću juhu i šafran.
- Umiješati parmezan i sjeckani peršin.
Izvor Giusepe Daddio