Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom u 30 minuta!

Elaine Reg/Pexels Zapečeni njoki
U manje od pola sata napravi ukusan ručak za cijelu obitelj...
Vidi originalni članak

Brzi i ukusni zapečeni njoki sa mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za dodatnu aromu, koristi rajčicu sa začinskim biljem.

Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a navedena količina je dostatna za 4 porcije. 

 

odlične ideje 3 odlična recepta s piletinom, probaj odabrati samo jedan

 

Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom

Sastojci: 

  •  1 žlica maslinovog ulja
  •  3 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
  •  1 veliki luk oguljen i sitno nasjeckan
  •  700 g pasirane rajčice
  •  1 žličica meda
  •  80 g baby špinata
  •  sol i svježe mljeveni crni papar
  •  800 g svježih njoki
  •  300 g mozzarelle
  •  25 g svježeg bosiljka - po želji
  •  svježe naribani parmezan za posluživanje - po želji

 

brzo i fino Nazdravi dobrom danu uz njoke s votkom

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
  4. Zatim dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
  5. Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju. 

 

 Isprobaj i ove brze recepte s tjesteninom...

 

brzo, kremasto, utješno Odlični njoki sa špinatom i gljivama Brzi ručak Ramsayjeva carbonara gotova je za 10 minuta! kiwi go crazy Za njoke od bundeve trebat će ti samo tri sastojka! Neodoljivo i kremasto Brzinski njoki od ricotte s kaduljom i parmezanom tri prakitčna recepta Nemaš inspiraciju? Riješi problem brzim jelima s tjesteninom DOBAR TEK! Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira

Posjeti Gastro.hr