Sjajan spoj: Rižoto od graška i šampinjona

Thinkstock
Ovaj rižoto pružit će vam istinski gastronomski užitak
Vidi originalni članak

Jesenske okuse gljiva osvježite slatkim graškom, pa sve zajedno povežite u neodoljivo kremast rižoto. Ne zaboravite upotrijebiti i dobru dozu vina koje će dati na kiselini i pojačati arome, a ubaciti možete i začinsko bilje po želji. 

 

Jesen stiže Rižoto s bundevom, bukovačama i piletinom

Nešto drugačije Rižoto sa slanutkom i mladim lukom

 

 

Potrebno vam je:

  • 50 g celera
  • 2 žlice korijena peršina
  • 100 g šampinjona
  • 150 g graška
  • 1 dl bijelog vina
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 60 g maslaca
  • 1 luk
  • 1 šalica riže
  • 1 žlica parmezana
  • 1 žlica maslinovog ulja


Priprema:

  1. Zagrijte ulje i veći dio maslaca u široj posudi, dodajte luk, celer i peršin i začinite po želji.
  2. Pirjajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok celer ne omekša.
  3. Dodajte šampinjone i pirjajte uz povremeno miješanje dok ne puste vodu.
  4. Dodajte rižu, zalijte vinom i miješajte dok gotovo sva tekućina ne ispari.
  5. Počnite dodavati zagrijani temeljac tako da tekućina prekrije cijeli sadržaj posude.
  6. Dodajte grašak.
  7. Kada se dio tekućine upije, postupno dodajte još temeljca, a postupak ponavljajte dok ne iskoristite sav temeljac i riže ne bude mekana i kremasta.
  8. Na kraju u rižoto umiješajte preostali maslac i pospite parmezanom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr