Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry

Markus Winkler/Unsplash Pečeni krumpir
Slavna britanska kuharica Mary Berry baš zna uživati u životu, a uz njene recepte od čistog hedonizma i tebe dijeli samo 40-ak minuta.
Vidi originalni članak

Pripremi jednostavan krumpir s češnjakom i maslacem – savršeno mekan iznutra, a hrskav izvana. Mary ga obično poslužuje uz janjetinu, no dobro će se sljubiti s različitim vrstama mesa.

Dodaj malo sezonskog povrća pripremljenog na maslacu, napravi miješanu salatu i uživaj!

 

vječno pitanje Treba li zaista podgrijavati pire krumpir - i kako?

 

Pečeni krumpir a la Mary Berry

Sastojci:

  • 1,2 kg krumpira
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 2-3 češnja češnjaka
  • sol

Postupak:

  1. Krumpir operi, oguli i nareži na kockice veličine 2-3 centimetra.
  2. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i drži lim unutra kako bi se zgrijao.
  3. Krumpire prebaci u veću posudu, prelij vodom, posoli i stavite na vatru. Kad proključa kuhaj još tri minute, a potom procijedi. Vrati ih u posudu u kojoj si ih kuhala, poklopi, protresi i ostavi nekoliko minuta.
  4. Potom prelij uljem, rasporedi po zagrijanom limu i peci 20-ak minuta.
  5. Dodaj maslac, zgnječeni češnjak i sol. Promiješaj i vrati u pećnicu na još 10-ak minuta.
  6. Znat ćeš da su spremni za posluživanje kada poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Uživaj!

 

VOLIŠ MARY BERRY? Imamo nekoliko njezinih recepata koje moraš isprobati:

 

recepti Mary Berry Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna Za ručak ili večeru Omiljeni klasik: Lazanje po receptu Mary Berry banoffee pie Kolač od banana - recept Mary Berry brzo na žlicu Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška dobar tek Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry! tips & tricks Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry! za prste polizati! Brza i slasna shakshuka po receptu Mary Berry

 

 

 

Posjeti Gastro.hr