Punjene, pečene, sa sirom... 10 recepata s paprikama

Jessica Lewis Creative/Pexels Paprike
Možeš ih jesti sirove, kuhane, punjene, zapečene... Dovoljno je dati mašti na volju i baciti se na pripremu. Ako ne voliš eksperimentirati, donosimo ti deset najboljih recepata s paprikom, a na tebi je da odabereš jedan, dva... za sebe
Vidi originalni članak

Punjene paprike vjerojatno su prvo što većini padne na pamet pri spomenu jela s ovim popularnim povrćem. Takvih varijacija ima mnogo, razlika je uglavnom u punjenju.

Recept jednostavnog naziva Punjene zapečene paprike donosi specijalitet s tikvicama, kus-kusom, rajčicama i lukom, a onda je tu i klasik među klasicima - punjene paprike u juhi od rajčice.

 

Boljeg nema! Punjena paprika - zauvijek omiljeno ljetno jelo

 

 


Zapečene slatke paprike sa sirom jelo je koje nam dolazi iz istočnih europskih zemalja. Iako kod nas nije odveć poznato, možda je vrijeme da ga populariziramo. Ribani sirevi gruyere i ementaler daju ovom jelu dodatnu punoću okusa.

Još jedan recept za punjenu papriku odgovarat će obožavateljima nešto ljućih jela. Paprike se u ovom receptu pune mljevenim junećim mesom uz dodatak meksičkih začina koji će zaljutiti jelo.

 

 

Popularne turske mini pizze pune se raznim nadjevima pa tako i onima koji sadrže papriku. Ako voliš pizzu, voljet ćeš i Pide s mesom i paprikama jer je tijesto slično onome za pizze.

Nešto laganije jelo bez mesa i tijesta, već s dosta povrća i začina je Salata od pečene crvene paprike i slanutka. Za lakšu i brzu pripremu, slanutak skuhaj dan ranije.

Od paprika se može skuhati i fantastična juha. U nju je potrebno ubaciti i rajčice, što neće biti problem jer su nam i one dostupne cijelo ljeto. Pogledaj i ostale recepte s paprikama, krenite u kupnju namirnica i uživajte u odabranim jelima!

 

Recepti Petominutni doručak s paprikom i jajima

klasik Za doručak ili večeru: Focaccia s paprikom i fetom

Od slatkoga slađe Slasni ponedjeljak: Punjene pohane paprike

začinjeno s ljubavlju! Vedranov sataraš iz pećnice s pireom i jajima

arapska dekilatesa Napravite muhammaru - namaz od paprika

 

Volimo paštu! Ragu s paprikom i mljevenim mesom za brze ljetne tanjure

Chill&Grill 2021 Eksplozija okusa: Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom

 

 

Posjeti Gastro.hr