Recepti 31. listopada 2017.

Pomicanje kazaljki: Pečene punjene paprike

Punjene zapečene paprike
gastro postao gastro.24sata.hr
Za što bolju aromu rabite u smjesi metvicu, bosiljak, korijander ili origano jer će fino dubinski prodrijeti u paprike...

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 25

 

Možda vas zanima... Hit jeseni: Zdrave, brze i fine punjene paprike Kolumne

 

Potrebno vam je

  • 6 velikih paprika
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • celer
  • 2 režnja češnjaka
  • 225 g mljevene govedine
  • 1 mala žlica soli
  • 1 mala žlica svježe mljevenog papra
  • 400 g pelata
  • 1 šalica kuhane riže
  • 1 šalica parmezana

 

Palacinke Možda vas zanima... Dvostruka delicija: Zapečene punjene palačinke Recepti

 

Priprema

  1. Nadjevene paprike potrebno je peći i oko 45 minuta, no ako ih prethodno kratko kuhate, smanjit ćete vrijeme pečenja.
  2. Zagrijte pećnicu na 190°C. Zakuhajte velik lonac vode. Kad voda zavrije, stavite u nju paprike i vrhove paprika koje ste predhodno odrezali pa kuhajte oko šest-sedam min. Izvadite ih i ocijedite.
  3. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte povremeno miješajući četiri minute. Dodajte narezanu mrkvu, celer i češnjak te nastavite pirjati dok povrće ne omekša, još oko četiri minute. Umiješajte meso, sol i papar pa pirjajte dok meso ne bude više ružičasto, oko sedam minuta. Dodajte rajčice i rižu te kuhajte još pet minuta. Umiješajte 3/4 šalice sira.
  4. Nadjenite paprike smjesom, pospite preostalim sirom i poklopite odstranjenim vrhom. Zapecite u pećnici dok se sir ne otopi, oko pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.