gastro postao
Za što bolju aromu rabite u smjesi metvicu, bosiljak, korijander ili origano jer će fino dubinski prodrijeti u paprike...
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 6 velikih paprika
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- celer
- 2 režnja češnjaka
- 225 g mljevene govedine
- 1 mala žlica soli
- 1 mala žlica svježe mljevenog papra
- 400 g pelata
- 1 šalica kuhane riže
- 1 šalica parmezana
Priprema
Nadjevene paprike potrebno je peći i oko 45 minuta, no ako ih prethodno kratko kuhate, smanjit ćete vrijeme pečenja.
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Zakuhajte velik lonac vode. Kad voda zavrije, stavite u nju paprike i vrhove paprika koje ste predhodno odrezali pa kuhajte oko šest-sedam min. Izvadite ih i ocijedite.
- Zagrijte ulje u tavi. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte povremeno miješajući četiri minute. Dodajte narezanu mrkvu, celer i češnjak te nastavite pirjati dok povrće ne omekša, još oko četiri minute. Umiješajte meso, sol i papar pa pirjajte dok meso ne bude više ružičasto, oko sedam minuta. Dodajte rajčice i rižu te kuhajte još pet minuta. Umiješajte 3/4 šalice sira.
- Nadjenite paprike smjesom, pospite preostalim sirom i poklopite odstranjenim vrhom. Zapecite u pećnici dok se sir ne otopi, oko pet minuta.
Izvor Skuhatćute