Kolumne 21. listopada 2017.

Hit jeseni: Zdrave, brze i fine punjene paprike

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjene paprike su klasik. Nema toga kome se oči ne zacakle na spomen mamine ili bakine punjene paprike. Najčešće u njima uživamo ljeti, a ja sam odlučila iskoristiti skoro pa zadnje sezonske paprike i napunila ih na svoj način.

Moje punjene paprike su bez riže i bez umaka i kao takve su baš lagan obrok! Vjerujem da ćete uživati!

 

Možda vas zanima... Za ručak: Riža s pečenim paprikama Kolumne

 

Ovo je nutritivno odličan obrok jer nema dodane masnoće, već samo ona koja se prirodno nalazi u mesu i mozzarelli. Uz ovo jelo odlično odgovara neka salata ili prilog u obliku pire krumpira. Opet, ako ste u fazi skidanja kilograma, smanjite količinu priloga.

Dobar tek i kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook i Instagram. Za Vas recepte testiraju Sanja i Dražen.

 

Možda vas zanima... Budite fit uz zdravi fish&chips! Kolumne

 

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika


Za punjene paprike trebat će vam:

  • 600g miješanog mljevenog mesa (junetina+svinjetina)
  • 150g mrkve
  • 180g tikvice
  • 1 korijen peršina
  • 2 mozzarelle
  • paprike babure (za ovu količinu smjese trebalo mi je 7 paprika srednje veličine)
  • začini: sol, papar, chilli, korijander u zrnu


Priprema:

  1. Mrkvu i korijen peršina naribajte. U dublju tavu stavite mljeveno meso i naribano povrće i pirjajte na vodi. Pirjajte tako da dodajete vruću vodu po malo i kad ispari dodajte još. Dodajte začine: sol, papar, mljeveni korijander, chilli po ukusu. Pirjajte tako dodajući vodu 45 min.
  2. Dodajte tikvicu narezanu na kockice i pustiti još 10 min pa ugasite. Dodajte jednu mozzarellu narezanu na kockice.
  3. Paprike očistite i uspravno ih poslažite u vatrostalnu posudu te ih napunite smjesom. S ovom količinom napunila sam 7 paprika srednje veličine. Na vrh stavite još plošku mozzarelle. Pecite poklopljeno folijom ili poklopcem na 180 stupnjeva 45-60 min. Provjerite paprike, moraju biti mekane, kao da su kuhane. Nakon toga otklopite i pustite da se zapeče.

 

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika



 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.