Kolumne 15. listopada 2017.

Budite fit uz zdravi fish&chips!

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
​​​​​​​Vjerujem da se mnogi koji su odlučili jesti zdravo/zdravije zažele povremeno pojesti pravi pravcati junk food. I u tome nema ništa loše. I sama pojedem pizzu ili hamburger kad se baš jako zaželim. Hrana uz sve nutritivne kvalitete treba zadovoljiti i naše okusne pupoljke.

I zato mi je pravi izazov napraviti zdravu verziju junk obroka. Junk koji to nije.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Ovaj zdravi fish & chips je upravo takav obrok. Fini hrskavi oslić i chips od batata koji nisu prženi u ulju, uz dodatak salate, i dobili ste nutritivno odličan obrok!

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

POTREBNO (za 4 obroka):

  • 1 kg fileta oslića
  • za paniranje: brašno, 2 jaja, kukuruzno brašno
  • začini: sjemenke korijandera, sol, malo maslinovog ulja
  • 750gr batata
  • začini: sjemenke korijendera, sol, papar, malo maslinovog ulja, aceto

 

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

PRIPREMA:

  1. Filete oslića rasporedite i posolite. Ako je oslić bio zaleđen odledite ga i posušite filete. Pripremite tri posude u kojima ćete panirati osliće, u prvu stavite brašno (ja sam koristila pirovo) sa mljevenim sjemenkama korijandera, u drugu 2 izmućena jaja i u treću kukuruzno brašno. Posoljene filete uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u kukuruzno brašno i stavite ih na pekač od pećnice pokriven papirom za pečenje. Uzmite u žlicu maslinovo ulje i pokapajte po par kapi na svaki file. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
  1. Batat ogulite i narežite na kolutiće debele 2-3 mm, rasporedite na papir za pečenje, posolite, popaprite, dodajte mljevene sjemenke korijandera, malo maslinovog ulja i malo aceta. Promiješajte rukama, rasporedite i stavite peći na 180 stupnjeva dok batat ne bude mekan.

Oslić je jako dobar izbor ako redovno trenirate. Ima malu energetsku vrijednost (88 kcal/100g), a bogat je bjelančevinama (17g/100g). Posebno je primamljiv jer je cjenovno pristupačan i filet skoro pa uopće nema kostiju. Eksperimentirajte, probajte ovaj recept ili neku sličnu kombinaciju. Nećete pogriješiti.

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram. Za Vas recepte testiraju Sanja i Dražen.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.