Kolumne 07. listopada 2017.

Za ručak: Riža s pečenim paprikama

foto: Fitness Klinika
gastro postao gastro.24sata.hr
Na placu su kutije prepune velikih crvenih rog paprika. Najviše ih volim pečene u pećnici. Nema mi ništa ljepše nego kad se širi miris pečenih paprika.

I same pečene paprike odličan su prilog, a opet… kako bi ih bilo kombinirati s rižom? Idemo probati oplemeniti jednostavno jelo. Kreće eksperiment!

Uz ovaj prilog ispekla sam i dva pileća batka i zabatka. Odličan nedjeljni ručak, a priloga je ostalo i za ponedjeljak.

POTREBNO:

  • 3 mala duguljasta patlidžana (duljine oko 10 cm)
  • 1 kg rog paprike
  • 200 g riže
  • Začini: sol, papar, maslinovo ulje, chilli

 | Author: Fitness Klinika foto: Fitness Klinika

PRIPREMA:

  1. Paprike oprati, staviti na pleh od pećnice pokriven papirom za pečenje i staviti peći na 180 stupnjeva. Peći će se oko sat vremena. Povremeno ih pogledajte, okrenite i čekajte da budu toliko mekane da kad ih primite za peteljku da se ona čupa van i tada su gotove. Vruće ih stavite ih u posudu koja se može poklopiti i tako neka se hlade, zatim ih ogulite, odstranite sjemenke i narežite na komadiće.
  2. Patlidžane narežite na komadiće. Ako ne možete naći ovakve duguljaste patlidžane možete koristiti i običan, bit će vam dosta polovica, ili cijeli ako je malen.
  3. Na malo maslinovog ulja pirjajte patlidžan 15-tak minuta, ako nestane tekućine podlijte vrućom vodom, zatim ubacite pečenu papriku i nastavite pirjati 45 min uz stalno miješanje i podlijevanje vrućom vodom.
  4. Ubacite rižu i prvo pustite da riža upije sve sokove, a zatim dolijevajte vruću vodu. Vode će biti potrebno duplo veći volumen od riže, al nemojte dodati svu vodu od jednom već periodički po malo kako riža popije dodajte još vode. Dodajte sol, papar i chilli po ukusu i pustite da se riža skuha do kraja.


Kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook i Instagram. Za Vas recepte testiraju Sanja i Dražen.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.