Od chia sjemenki pripremi ukusne i zdrave doručke

Shutterstock
Bilo da ih koristiš kao dodatak svojem smoothieju ili od njih pripremaš slasni puding, chia sjemenke zahvalna su namirnica. Ako ih pak do sada nisi koristila, s jednom od sljedećih recepata dodaj ih na svoj jelovnik.
Vidi originalni članak

Chia sjemenke spadaju u najzdraviju hranu na planetu. Pune hranjivih tvari, ove male sjemenke sadržavaju važne vitamine i minerale koje tvoje tijelo može dobro iskoristiti.

 

za dobro jutro... Najjednostavniji chia puding s kokosovim mlijekom

 

Iako postoje od vremena Asteka, posljednjih nekoliko godina njihova je popularnost doslovno eksplodirala, a sada ju konzumiraju mnogi ljudi širom svijeta. Osim što je zdrava, uz pomoć chia sjemenki mogu se napraviti i određeni slasni recepti, a u nastavku ti donosimo nekoliko njih.

Zobene pahuljice i chia

Zobene pahuljice, jednostavna su i praktična namirnica kada je u pitanju doručak. Svima je dobro poznato da ih pomiješati možeš s gotovo bilo čim, pa tako i s chia sjemenkama. Uz voće i domaću granolu, dodaj i malo njih i tako podigni dozu proteina i vlakana.

 

svi je vole Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama

 

Smoothie s chia sjemenkama

Ne moraš imati puno iskustva u kuhinji da bi znala napraviti smoothie. Omiljeno voće i blender sve su što ti je potrebno, no želiš li dodati određeni 'kick' svojem receptu, probaj to uraditi s chia sjemenkama. 

 

zdravo na kvadrat Smuti mi smoothie: Chia smoothie s bobičastim voćem

 

Tri verzije chia pudinga

Osim kao dodatak, chia sjemenke možeš koristiti i kao glavnu namirnicu kada je u pitanju izrada chia pudinga. Voliš li čokoladne note i namirnice kao što su bademovo mlijeko i javorov sirup odaberi ovaj recept za chia puding s kakaom. Ako pak si sklonija korištenju nešto jednostavnijih namirnica i voliš bananu odaberi chia puding s bananom. Kao treću verziju donosimo ti i chia puding s grčkim jogurtom koji osim doručka može biti i popodnevni desert.

 

dobro jutro, dobar tek! Razbudi se uz chia puding s kavom!

 

Posjeti Gastro.hr