Varivo od slanutka s buncekom

Napokon možemo i službeno otvoriti sezonu suhog mesa. Savršena zimska namirnica koja pristaje uz variva, grahorice, kiseli kupus, sarme i mnoštvo drugih kombinacija, ponovo je u prvom planu, a za ovogodišnju premijeru na Gastru odabrali smo recept za varivo.
Vidi originalni članak

Nakon što je već otkrio tajnu savršene sarme, chef zagrebačkog restorana Bon Appetit Berislav Lacković pripremio je novo idealno zimsko jelo - Varivo od slanutka sa suhim mesom. Uz nekoliko praktičnih savjeta lako ćete savladati pripremu bunceka, a istim uputama možete se voditi i kod pripreme drugih jela sa suhim mesom.

 

In mast we trust Buncek: Najtoplija zimska ljubav...

 

"Za dobro varivo sa suhim mesom najbolje je buncek skuhati dan ranije i više puta promijeniti vodu, pogotovo ako je buncek od pršuta, te uvijek ostaviti meso da se hladi u vodi kojoj se kuhalo barem jedan sat'' - savjetuje chef Berislav i napominje kako u vodu u kojoj se kuha suho meso možete staviti list lovora ili grančicu ružmarina, ovisno o vašim afinitetima.

 

Unutrašnje grijanje Pečeni buncek. Za gladne i sretne ljude...

 

Varivo će dobiti poseban okus ako ga podlijevate vodom u kojoj je kuhan buncek, ali jako je važno da vodu prije toga probate, kako ne bi bila preslana i time slučajno ne bi uništili varivo. Također, prije podlijevanja, sa žlicom s vrha odstranite mast koja se nataložila tijekom kuhanja mesa. Kako bi vaše varivo bilo savršeno, potrebno je dan prije natopiti slanutak u vodi te ga potom uz jedan lovorov list kuhati u slanoj vodi dok ne omekša.

 

Kiselooo! Hrana za dušu: Buncek s kiselim kupusom



Kliknite za cijeli recept za Varivo od slanutka s buncekom.

 

Posjeti Gastro.hr