Kremasti užitak od tamne čokolade i avokada

Stockfood
Za desetak minuta možete napraviti domaći puding od avokada i tamne čokolade.
Vidi originalni članak

Med izvrsno balansira gorčinu kakaa, a rastopljena tamna čokolada i avokado „krivci“ su za kremoznost. 

Veću gustoću ćete postignuti dodavanjem zgnječene zrele banane ili kokosovog maslaca, a razrijediti ga možete postepenim dodavanjem mlijeka. Ako osjećate potrebu za nekim suptilnim, pozadinskim začinom, vrhom žličice zagrabite u posudice s cimetom, kardamomom ili čilijem. 

 

Mmmmljac! Nikad brži: Puding od banane, čokolade i cimeta

 

Sastojci:

  • 4 zrela avokada (otprilike 900 g)
  • 60 ml mlijeka
  • 4 žlice kakaa
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 80 g tamne čokolade (70% kakaa i više)
  • 60-80 g meda
  • Prstohvat soli

Priprema: 

  1. Zreli avokado usitnite u blenderu.
  2. U blender dodajte mlijeko, kakao, ekstrakt vanilije i sol. Blendajte dok smjesa ne postane glatka.
  3. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pomiješajte je s medom.
  4. Dodajte čokoladu u blender i dobro izmiksajte sa smjesom od avokada. Ovisno o blenderu, proces će trajati minutu do dvije. 
  5. Isprobajte i po želji dodatno zasladile. Podijelite smjesu u male posudice i stavite u hladnjak na pola sata.

 

nova dimenzija Ljuto i zavodljivo: Čokoladni puding s čilijem

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr