gastro postao
Priprema pudinga od banane oduzet će ti svega nekoliko minuta, a dok čekaš da se ohladi, pripremi preljev po samo svojoj želji.
Domaći čokoladni puding uvijek je u prednosti pred onim kupovnim, a posebice kada je riječ o brzinskoj varijanti s bananama, cimetom i vanilijom.
Svega nekoliko sastojaka, dobar blender i dodaci po samo tvojem guštu učinit će od jednostavnih namirnica pravo malo slatko čudo.
Kada se ohladi, puding ukrasi tostiranim usitnjenim lješnjacima, tučenim slatkim vrhnjem ili sezonskim voćem. Dodati mu možeš i topli umak od voća kako bi stvorila savršen kontrast.
Potrebno ti je:
- 4 zrele banane
- 3 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice meda
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica vanilije
- Šaka lješnjaka za posipanje
Priprema:
- U blender ubaci banane, kakao u prahu, med, cimet i žličicu vanilije.
- Blendaj dok ne dobiješ glatku kremu.
- Kremu prebaci u posudice te ih stavit u hladnjak kako bi se stisle i poprimile teksturu pudinga.
- Za to vrijeme tostiraj lješnjake.
- Nasjeckaj ih i ohladi, pa pospi po vrhu pudinga.
Dobar tek!