Recepti 17. veljače 2018.

Nikad brži: Puding od banane, čokolade i cimeta

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema pudinga od banane oduzet će vam svega nekoliko minuta, a dok čekate da se ohladi, pripremite preljev po samo svojoj želji.

Domaći čokoladni puding uvijek je u prednosti pred onim kupovnim, a posebice kada je riječ o brzinskoj varijanti s bananama, cimetom i vanilijom.

 

Možda vas zanima... Napravite savršen domaći puding od čokolade Recepti

 

Svega nekoliko sastojaka, dobar blender i dodaci po samo vašem guštu učinit će od jednostavnih namirnica pravo malo slatko čudo.

Kada se ohladi, puding ukrasite tostiranim usitnjenim lješnjacima, tučenim slatkim vrhnjem ili sezonskim voćem. Dodati mu možete i topli umak od voća kako biste stvorili savršen kontrast.

 

Možda vas zanima... Senzacija: Puding od Čokolina Kolumne
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je: 

  • 4 zrele banane
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica vanilije
  • Šaka lješnjaka za posipanje

Priprema:

  1. U blender ubacite banane, kakao u prahu, med, cimet i žličicu vanilije.
  2. Blendajte dok ne dobijete glatku kremu.
  3. Kremu prebacite u posudice te ih stavite u hladnjak kako bi se stisle i poprimile teksturu pudinga.
  4. Za to vrijeme tostirajte lješnjake.
  5. Nasjeckajte ih i ohladite, pa pospite po vrhu pudinga.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.