gastro postao
Za desetak minuta možete napraviti domaći puding od avokada i tamne čokolade.
Med izvrsno balansira gorčinu kakaa, a rastopljena tamna čokolada i avokado „krivci“ su za kremoznost.
Veću gustoću ćete postignuti dodavanjem zgnječene zrele banane ili kokosovog maslaca, a razrijediti ga možete postepenim dodavanjem mlijeka. Ako osjećate potrebu za nekim suptilnim, pozadinskim začinom, vrhom žličice zagrabite u posudice s cimetom, kardamomom ili čilijem.
Sastojci:
- 4 zrela avokada (otprilike 900 g)
- 60 ml mlijeka
- 4 žlice kakaa
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 80 g tamne čokolade (70% kakaa i više)
- 60-80 g meda
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zreli avokado usitnite u blenderu.
- U blender dodajte mlijeko, kakao, ekstrakt vanilije i sol. Blendajte dok smjesa ne postane glatka.
- Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pomiješajte je s medom.
- Dodajte čokoladu u blender i dobro izmiksajte sa smjesom od avokada. Ovisno o blenderu, proces će trajati minutu do dvije.
- Isprobajte i po želji dodatno zasladile. Podijelite smjesu u male posudice i stavite u hladnjak na pola sata.
Uživajte!