gastro postao
Omiljeni desert u ljućoj varijanti
Primamljivo kremast čokoladni puding začinjen s čilijem sljubio su se u desertu kojem je nemoguće odoljeti.
Čokoladni puding s ovim dodatkom dobija novu dimenziju. Ako do sada nikada niste probali kakav ukus ima ova kombinacija, tu grešku trebate hitno ispraviti. Probajte danas nešto egzotično, a ako je previše ljuto za vas, samo smanjite količinu čilija.
Potrebno vam je:
- 250 g tamne čokolade
- 2.50 dl vrhnja
- 2.50 dl mlijeka
- 6 žumanjaka
- 35 g gustina
- 225 g šećera
- 1.50 male žlice želatine
- 0.50 male žlice mljevenog cimeta
- 0.50 male žlice ekstrakta vanilije
- 1.25 male žlice čilija u prahu
Priprema:
- Narezanu čokoladu stavite u zdjelu. Vrhnje i mlijeko kuhajte do vrenja, zatim ulijte na čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
- Pjenasto umiješajte šećer, gustin i žumanjke. Dodajte čokoladu s vrhnjem, cimet, vaniliju i čili. Stavite na srednju vatru i miješajte. Kad se zgusne, maknite s vatre.
- Želatinu rastopite u tri žlice vruće vode i dodajte ju čokoladnoj kremi. Kremom napunite kalupe ili čaše. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
Ukrasite tučenim vrhnjem i naribanom čokoladom.