gastro postao
Tri komponente, maksimalan užitak i četiri riječi - čokoladna torta od palačinki.
Savršen recept za palačinke već imamo otkad nam je naša kolumnistica Josipa otkrila svoj, čokoladna krema priprema se jednostavnije nego što možete zamisliti, a lješnjake je potrebno tek nekoliko minuta tostirati.
I to je to, najfinija i najjednostavnije čokoladna torta koju možete zamisliti gotova je za tren.
Za dodatnu hrskavost, lješnjake koje ste usitnili možete dodati i između slojeva, a želite li svježije okuse, na vrh torte svakako dodajte i svježe voće.
Potrebno vam je:
- 15 komada palačinki
- 150 g tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g lješnjaka
Priprema:
- Palačinke ispecite, a dok se one peku zagrijte slatko vrhnje.
- Vrhnje maknite s vatre prije nego zavrije, pa ga prelijte preko čokolade koju ste usitnili i stavili u posudu.
- Promiješajte i pustite da se malo stisne.
- Za to vrijeme kratko tostirajte lješnjake u pećnici.
- Palačinke slažite jednu na drugu i premazujte ih čokoladnim preljevom.
- Na kraju pospite lješnjacima i režite kao tortu.
U slast!