Muškarci u kuhinji: Što to ove jeseni kuhaju domaći foodieji

Gastro.hr
Četiri mušketira domaće gastronomske scene zamolili smo da s nama podijele što se to ove jeseni krčka u njihovim kuhinjama.
Vidi originalni članak

Mladi kreativac Dino Popović, jedan od presudnih ljudi Gastro zvijezde i najpoznatiji domaći food bloger Darko Kontin, omiljeni gastro div Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju te Marko Josipović, genijalac za domaće slatkiše glavom i bradom iz engleske kuhinje, s nama su podijelili koja ih to hrana ove jeseni najviše privlači, a zatim smo i sami iskopali recepte kako bismo vam u potpunosti olakšali nadolazeće hladne i sive dane.

 



Osim što u vlastitoj kuhinji stvara čuda, Dino organizira fantastične tajne večere, a radi i u jednom zagrebačkom restoranu. Unatoč tome, ovaj mladi gastronomski kreativac pronalazi vremena i za pripremu tanjura zbog kojih nerijetko na nekoliko minuta zastajemo s pregledom Instagrama i u čudu pratimo njegove slasne spojeve. 

 

Intervju Mladi Dino Popović spaja kuhanje, fiziku i kemiju i stvara čuda

 

Dino se ovih dana igra s divljači, ali nisu mu strani ni neki od omiljenih sezonskih klasika.

"Volim sve što jesen donosi. Povrće poput buče i radiča, a od nedavno mi je poseban izazov postala i divljač koju mogu kombinirati s ostatkom jesenskih namirnica. Da ne zaboravimo juhu od buče u koju dodajem malo cimeta, pa pita od jabuka iz bakinog vrta, grilani radič kao prilog roladi od vepra s crnim vinom, domaći džem od mandarina i cimeta koji sam radim, juha od vrganja i nebrojeno mnogo drugih stvari koje kombiniram ovih dana..."

 

nezaboravni užitak Jesenski užitak: Juha od kestena sa slaninom

 

 

Dok njegov čarobni kolač od jabuka ne silazi s naslovnice Instagrama, Darko ovih dana uživa u finim krem juhama, slasnim mesnim delicijama, ali i slasticama sa sezonskim plodovima.

"Jesen ne mogu zamisliti bez kremastih jesenskih juha od gljiva i buče. Za glavna jela preferiram perad, točnije patku, na najrazličitije načine. Patka se uvijek divno sljubi s različitim sezonskim voćem i svježe pripremljenim džemovima što može biti zbilja fino. Deserti koje u jesen uvijek rado biram su oni koji sadrže kestene i jabuke, ne previše slatke i lagano kiselkaste", otkrio nam je Darko.

 

Darkova web kuharica Ovaj brzi kolač s jabukama hit je svakog rujna!

 

 

Iako i on obožava jesenske mirise cimeta i jabuka, Markov odabir najviše nas je iznenadio. Mladi food bloger trenutno pohađa slastičarsku školu u Engleskoj, a prema njegovom odgovoru, očito je kako mu domaća kuhinja itekako nedostaje.

 

Marko Bakes Marko Josipović: "Odlazak u Birmingham najbolja je odluka koju sam mogao donijeti"

 

"U jesen obožavam jela s cimetom. Cimet rolice, pita od jabuka, slatki pohani kruh, ma sve! Od slanih jela volim pojesti dobru pileću juhu s griz knedlicama, ali i neki dobar, mastan comfort food poput piletine s mlincima. Uh, jedva se čekam vratiti doma da jedem piletinu s mlincima!", kroz smijeh nam je rekao Marko.

 

brzo i jednostavno Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan!

 

 

 

Vedran, ponosni vlasnik bloga Začinjeno s ljubavlju, preskočio je juhe i jabuke, ali nam je otkrio svoj najveći jesenski favorit svih vremena. Nije nam preostalo ništa drugo već se s Vedranom u potpunosti složiti i baciti na pripremu tog finog, kremastog, sezonskog, ma naprosto fantastičnog jela.

"Obožavam rižoto na sve moguće načine. Od onog s gljivama, bučom, pa sve do raznih mesnih varijanti. Uz to, u jesen volim pojesti i dobro varivo, posebice neko u kombinaciji s bučom", kratko je objasnio Vedran.

 

Začinjeno s ljubavlju Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa

 

Dobar tek!


 

Posjeti Gastro.hr