Špajza 21. studenoga 2018.

Muškarci u kuhinji: Što to ove jeseni kuhaju domaći foodieji

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Četiri mušketira domaće gastronomske scene zamolili smo da s nama podijele što se to ove jeseni krčka u njihovim kuhinjama.

Mladi kreativac Dino Popović, jedan od presudnih ljudi Gastro zvijezde i najpoznatiji domaći food bloger Darko Kontin, omiljeni gastro div Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju te Marko Josipović, genijalac za domaće slatkiše glavom i bradom iz engleske kuhinje, s nama su podijelili koja ih to hrana ove jeseni najviše privlači, a zatim smo i sami iskopali recepte kako bismo vam u potpunosti olakšali nadolazeće hladne i sive dane.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Osim što u vlastitoj kuhinji stvara čuda, Dino organizira fantastične tajne večere, a radi i u jednom zagrebačkom restoranu. Unatoč tome, ovaj mladi gastronomski kreativac pronalazi vremena i za pripremu tanjura zbog kojih nerijetko na nekoliko minuta zastajemo s pregledom Instagrama i u čudu pratimo njegove slasne spojeve. 

 

Možda vas zanima... Mladi Dino Popović spaja kuhanje, fiziku i kemiju i stvara čuda Špajza

 

Dino se ovih dana igra s divljači, ali nisu mu strani ni neki od omiljenih sezonskih klasika.

"Volim sve što jesen donosi. Povrće poput buče i radiča, a od nedavno mi je poseban izazov postala i divljač koju mogu kombinirati s ostatkom jesenskih namirnica. Da ne zaboravimo juhu od buče u koju dodajem malo cimeta, pa pita od jabuka iz bakinog vrta, grilani radič kao prilog roladi od vepra s crnim vinom, domaći džem od mandarina i cimeta koji sam radim, juha od vrganja i nebrojeno mnogo drugih stvari koje kombiniram ovih dana..."

 

Možda vas zanima... Jesenski užitak: Juha od kestena sa slaninom Recepti

 

 

Dok njegov čarobni kolač od jabuka ne silazi s naslovnice Instagrama, Darko ovih dana uživa u finim krem juhama, slasnim mesnim delicijama, ali i slasticama sa sezonskim plodovima.

"Jesen ne mogu zamisliti bez kremastih jesenskih juha od gljiva i buče. Za glavna jela preferiram perad, točnije patku, na najrazličitije načine. Patka se uvijek divno sljubi s različitim sezonskim voćem i svježe pripremljenim džemovima što može biti zbilja fino. Deserti koje u jesen uvijek rado biram su oni koji sadrže kestene i jabuke, ne previše slatke i lagano kiselkaste", otkrio nam je Darko.

 

Možda vas zanima... Ovaj brzi kolač s jabukama hit je svakog rujna! Recepti

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

 

Iako i on obožava jesenske mirise cimeta i jabuka, Markov odabir najviše nas je iznenadio. Mladi food bloger trenutno pohađa slastičarsku školu u Engleskoj, a prema njegovom odgovoru, očito je kako mu domaća kuhinja itekako nedostaje.

 

Možda vas zanima... Marko Josipović: "Odlazak u Birmingham najbolja je odluka koju sam mogao donijeti" Špajza

 

"U jesen obožavam jela s cimetom. Cimet rolice, pita od jabuka, slatki pohani kruh, ma sve! Od slanih jela volim pojesti dobru pileću juhu s griz knedlicama, ali i neki dobar, mastan comfort food poput piletine s mlincima. Uh, jedva se čekam vratiti doma da jedem piletinu s mlincima!", kroz smijeh nam je rekao Marko.

 

Možda vas zanima... Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan! Kolumne

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌼PEACH PIE🌼 . . . If you follow @zoebakes then you saw the peach pie that kind of broke the internet last week 😅🥧 I love Zoe’s profile and her videos are seriously remarkable! When I saw that peach pie I was craving it so much I just had to try the recipe. I made my pie dough recipe, cut it into large strips and cute little flowers and leaves; and her filling recipe, which is seriously brilliant - and here you go! Do you want me to post a photo of the baked pie? 😋🥧♥️ . . . #peachpie #pie #pieart #peach #lattice #crust #summer #spring #food #dessert #instafood #instadessert #instadaily #food52 #f52grams #thefeedfeed #thefeedfeedbaking #marthafood #marthastewart #goodfood #bbcgoodfood #delicious #yummy #foodglooby #foodblogfeed #ImSoMartha @foodblogfeed @marthastewart

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on

 

 

Vedran, ponosni vlasnik bloga Začinjeno s ljubavlju, preskočio je juhe i jabuke, ali nam je otkrio svoj najveći jesenski favorit svih vremena. Nije nam preostalo ništa drugo već se s Vedranom u potpunosti složiti i baciti na pripremu tog finog, kremastog, sezonskog, ma naprosto fantastičnog jela.

"Obožavam rižoto na sve moguće načine. Od onog s gljivama, bučom, pa sve do raznih mesnih varijanti. Uz to, u jesen volim pojesti i dobro varivo, posebice neko u kombinaciji s bučom", kratko je objasnio Vedran.

 

Možda vas zanima... Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.