Najbolje salate za ljetne vrućine

Thinkstock
Osvježite se u vrućim ljetnim danima uz lagane i hladne salate od povrća, voća, mesa i ribe
Vidi originalni članak

Ljetne temperature pokucale su na vrata. Kako se ohladiti u takvim danima već nam je poznato. Također je bitno što ćemo u takvim uvjetima i jesti. Naravno da nije dobro opteretiti tijelo "teškom" hranom nakon koje ćete se osjećati umornim i još teže podnositi visoke temperature. Upravo vam iz tog razloga donosimo čak 10 prijedloga za hladne ljetne salate koje će vas osvježiti.

Caprese salata je talijanski klasik koji se pripremi za svega 15 minuta, a za nju su vam potrebni cherry rajčice, bosiljak, mozzarella i maslinovo ulje. Ovakve salate se najčešće poslužuju kao predjelo.

 

salata Caprese salata

 

Malo bogatiju i zasitniju salatu, kao što je hladna salata s lososom, možete slobodno poslužiti kao glavno jelo. Osim lososa, bitan sastojak u ovoj salati je i tjestenina.

 

tjestenina Kakvo divno osvježenje: Hladna salata s lososom

 

Sljedeću salatu pripremat ćete malo duže od ostalih jer je hobotnicu potrebno kuhati oko 45 minuta. Riječ je o hladnoj salati od hobotnice i krumpira. Kako biste si olakšali pripremu, hobotnicu skuhajte večer prije.

 

Recepti predjelo krivo

 

Volite li uživati u ribljem mesu, donosimo vam recept za salatu od bijele ribe. Ribu odaberite po svom ukusu, a notu kiselosti i svježine, ovoj salati će, osim kiselih krastavaca i paprike, dati limunova korica i sok.

 

salata Salata od bijele ribe

 

Odlična ljetna salata koju će pogotovo obožavati vegetarijanci je salata od kvinoje i povrća. Uz kvinoju se odlično slažu baby špinat i žute mini rajčice. Konačan rezultat je osvježavajuća hladna salata koju možete pojesti kao glavni obrok ili međuobrok.

 

ideja za ručak Samo zdravo: Salata od kvinoje i povrća

 

Vrlo jednostavan i brz recept za salatu s minimalnim brojem sastojaka je Turska salata od mrkve. Mrkvu pirjajte zajedno s češnjakom na ulju, ocijedite ulje, ohladite mrkvu te ju pomiješajte s jogurtom. Za bolji dojam, gotovoj salati dodajte metvicu. Iz predloženog se vidi da je za salate moguće kombinirati mnoštvo sastojaka - povrće s voćem, voće s mesom, povrće s ribom.

 

salata Turska salata od mrkve

 

Pogledajte i ostale Gastro prijedloge za lagane ljetne salate i napravite svoju omiljenu salatu već danas.

Toskanska salata

Osvježavajuća salata s prosom, slanutkom i piletinom

Grčka salata s piletinom

Lagano i brzo: Salata s kruškama i gorgonzolom


 

Posjeti Gastro.hr