gastro postao
Ovu salatu od kvinoje možete napraviti unaprijed i u većim količinama te tako biti sigurno da ćete uvijek nadohvat ruke imati zdrav obrok.
Salatu možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao osvježavajući prilog mesnom jelu. Dodajte omiljeno grilano povrće, kvinoju i začine i uživajte u zdravom obroku.
Potrebno vam je:
- 200 g svježeg mladog špinata
- 1 velika žuta paprika
- 1 manja cikla
- 2 veće mrkve, oguljene
- 1 ljubičasti luk
- maslinovo ulje za prženje povrća
- sol i papar po ukusu
- 1 šalica kvinoje pripremljena po naputku s pakiranja
- 1 žličica ružmarina
- 1 žličica timijana
- 3 žlice limunovog soka
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema:
- Papriku, ciklu, mrkvu i luk očistite i narežite na željene komade. Posolite i popaprite.
- Na grill tavi zagrijte maslinovo ulje. Povrće naglo pržite. Prvo pržite ciklu i mrkvu pa nakon 5 minuta, luk i papriku. Ako ne želite da vam cikla oboji povrće, možete svako povrće posebno pržiti.
- Dok se povrće prži, skuhajte kvinoju po naputku s pakiranja.
- Kuhanu kvinoju dodajte u posudu u kojoj ćete završiti salatu. Dodajte joj ružmarin, timijan, limunov sok i maslinovo ulje. Posolite i popaprite po ukusu.
- Dodajte grilano povrće i dobro promiješajte.
- Kod posluživanja prvo na tanjur stavite nekoliko listova svježeg mladog špinata zatim na špinat dodajte nekoliko žlica salate od kvinoje i povrća.
Dobar tek!