Danas je Dan tartar umaka, pripremi ga uz omiljeni riblji zalogaj

Shutterstock Oslić u pivskom tijestu i tartar umak
Danas je Svjetski dan tartar umaka, obilježi ga uz neku ribu prženu u tijestu ili pak prženje lignje i, naravno, omiljeni - tartar umak
Vidi originalni članak

Sretan ti Dan tartar umaka, jednog od najsvestranijih hladnih umaka. Tartar umak možemo stavljati u sendviče, a sjajno ide uz pržene srdele, lignje, pohani oslić ili oslić u pivskom tijestu. 

Također, tartar umak odlično paše i uz pohanu piletinu, prženi luk, pržene krumpiriće, razne popečke (od povrća, tune)... A možeš ga i jednostavno namazati na kruh. Ma niz je načina kako u njemu možemo uživati - sve dok imamo savršen recept kao što je ovaj naš recept za tartar umak.

 

Jednostavan i preukusan Najbolji umaci svijeta: 1. Tartar umak

 

Moramo priznati, sve uz što smo predložili da jedeš tartar je pohano ili prženo, ali nekad si smijemo priuštiti ta mala, slasna zadovoljstva! I zato napravi svoj domaći tartar umak i uživaj u njemu nekoliko dana! Sve namirnice lako su dostupne, a postupak  je vrlo jednostavan!

Osnovni sastojci su majoneza, kiseli krastavci, češnjak... ali okus možeš oplemeniti uz dodatak ukiseljenih kapara, senfa...

Tartar umak

Sastojci:

  • 200 ml majoneze
  • 5-6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica sitno naribanog češnjaka
  • sol i papar
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica senfa

 

omiljeni umak Maja Jalšovec otkrila super recept za majonezu bez jaja

 

Postupak:

  1. U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćeš kasnije i poslužiti tartar umak) pomiješati sastojke.
  2. Posoliti i popapriti po želji, te ako voliš malo kiselkastiji okus, dodaj žličicu tekućine od kiselih krastavaca.
  3. Posluži uz svoje omiljeno jelo koje inače jedeš s tartarom i to je to!
  4. Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana.

Posluži tartar umak uz ova hrskava jela:

 

riba petkom Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu Nove kombinacije Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger popodnevni snack "Pomfrit" od mrkve ukusna je i zdrava grickalica ručak za pet Pržene lignje s mirisnim krumpirićima Neki novi okusi Pohane lignje na neki sasvim drugačiji način

 

Posjeti Gastro.hr