Nove prilike za ostatke ribe

Lana Jurić
Od viška pripremljene ribe glava ne boli jer možete napraviti ukusne paštete, popečke, salate, pa čak i slanu riblju tortu.
Vidi originalni članak

Za tortu će biti potrebna riba, različito povrće poput brokule, luka, graška, mrkve, rajčice i krumpira, jaje i sojin umak. Pomiješajte sitno nasjeckano povrće s usitnjenom ribom i sojinim umakom pa smjesu stavite u okrugli lim za pečenje.

Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva

Namirnica tjedna: Delikatni okusi ribe list

Ostatke ribe od ručka ili večere upotrijebite kao nadjev za tacose ili tortilje. Dodajte nekoliko listova salate, rajčicu i umak od jogurta s češnjakom i začinskim biljem, a ribu možete i usitniti i uz nekoliko žlica majoneze, maslinova ulja, jogurta i začina od nje u blenderu napravite namaz pa ga poslužite na prepečenom kruhu uz rajčicu i rikulu. 

Jeste li znali? Mala škola čišćenja ribe

Riba se može dodati i u krem juhu od rajčice ili brokule s dodatko krumpira. Napravite i paštetu od ostataka prženog oslića. Dobro očistite ribu od kostiju. U mikseru pomiješajte ribu s uljem, kuhanim žumanjcima, senfom, sokom od limuna, maslacem peršinom, paprom i solju.

salata Salata od bijele ribe
 

Posjeti Gastro.hr