Špajza 04. siječnja 2018.

Nove prilike za ostatke ribe

Ribe
Lana Jurić
gastro postao gastro.24sata.hr
Od viška pripremljene ribe glava ne boli jer možete napraviti ukusne paštete, popečke, salate, pa čak i slanu riblju tortu.

Za tortu će biti potrebna riba, različito povrće poput brokule, luka, graška, mrkve, rajčice i krumpira, jaje i sojin umak. Pomiješajte sitno nasjeckano povrće s usitnjenom ribom i sojinim umakom pa smjesu stavite u okrugli lim za pečenje.

Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva

riba list Možda vas zanima... Namirnica tjedna: Delikatni okusi ribe list None

Salata od bijele ribe | Author: Thinkstock Thinkstock

Ostatke ribe od ručka ili večere upotrijebite kao nadjev za tacose ili tortilje. Dodajte nekoliko listova salate, rajčicu i umak od jogurta s češnjakom i začinskim biljem, a ribu možete i usitniti i uz nekoliko žlica majoneze, maslinova ulja, jogurta i začina od nje u blenderu napravite namaz pa ga poslužite na prepečenom kruhu uz rajčicu i rikulu. 

kako-se-cisti-riba Možda vas zanima... Mala škola čišćenja ribe Špajza

Riba se može dodati i u krem juhu od rajčice ili brokule s dodatko krumpira. Napravite i paštetu od ostataka prženog oslića. Dobro očistite ribu od kostiju. U mikseru pomiješajte ribu s uljem, kuhanim žumanjcima, senfom, sokom od limuna, maslacem peršinom, paprom i solju.

Salata od bijele ribe Možda vas zanima... Salata od bijele ribe Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.