Špajza 04. siječnja 2018.

Nove prilike za ostatke ribe

Ribe
foto: Lana Jurić
gastro postao gastro.24sata.hr
Od viška pripremljene ribe glava ne boli jer možete napraviti ukusne paštete, popečke, salate, pa čak i slanu riblju tortu.

Za tortu će biti potrebna riba, različito povrće poput brokule, luka, graška, mrkve, rajčice i krumpira, jaje i sojin umak. Pomiješajte sitno nasjeckano povrće s usitnjenom ribom i sojinim umakom pa smjesu stavite u okrugli lim za pečenje.

Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva

riba list Možda vas zanima... Namirnica tjedna: Delikatni okusi ribe list None

Salata od bijele ribe | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ostatke ribe od ručka ili večere upotrijebite kao nadjev za tacose ili tortilje. Dodajte nekoliko listova salate, rajčicu i umak od jogurta s češnjakom i začinskim biljem, a ribu možete i usitniti i uz nekoliko žlica majoneze, maslinova ulja, jogurta i začina od nje u blenderu napravite namaz pa ga poslužite na prepečenom kruhu uz rajčicu i rikulu. 

kako-se-cisti-riba Možda vas zanima... Mala škola čišćenja ribe Špajza

Riba se može dodati i u krem juhu od rajčice ili brokule s dodatko krumpira. Napravite i paštetu od ostataka prženog oslića. Dobro očistite ribu od kostiju. U mikseru pomiješajte ribu s uljem, kuhanim žumanjcima, senfom, sokom od limuna, maslacem peršinom, paprom i solju.

Salata od bijele ribe Možda vas zanima... Salata od bijele ribe Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.