Rajčica i bosiljak vole se u umacima, složencima i juhama

Thinkstock
Kada bismo morali navesti jedan ljetni spoj koji nas posebno veseli, bili bi to definitivno rajčica i bosiljak.
Vidi originalni članak

Svježa, sočna rajčica i aromatični listići bosiljka savršen su spoj. Sjajno se slažu u toplim i hladnim juhama, salatama, složencima i pizzama. Donosimo vam naše omiljene recepte!
 


Iako vruće, ljeto je idealno doba za najrazličitije varijante juha. Birajte između onih toplih za lagani ručak ili pak onih hladnih koje će vas rashladiti na najfiniji mogući način. Klasičnu juhu od rajčice svakako pojačajte dodatnom dozom svježeg bosiljka ili pak se upustite u super brzu pripremu divnog gazpacha naše blogerice Anite s bloga Možeš se udat.

 

Kitchen Stories Čarolija na tanjuru - domaća juha od rajčice

Hladna juha Gazpacho - samo najbolje od sezone rajčica

 

 

Osim juha, salate će također biti odličan odabir kada je riječ o spoju omiljenih plodova ljeta. Caprese salata uvijek je odličan odabir, a poslužiti je možete na nebrojeno mnogo načina. Jedan od najprivlačnijih svakako će biti i šareni ražnjići. Za raskošniju varijantu salate u kojoj ćete spojiti rajčicu i bosiljak i od koje ćete se zbilja i najesti, najbolji odabir bit će salata s tunom. 

 

Savršeno predjelo: Caprese ražnjići

Sad već klasik! Salata s tjesteninom i tunom - postoji li bolje ljetno jelo?

 


Šalša od pomidora ultimativna je kraljica ljetnih ručkova, a želite li, iskoristiti je možete i u brojnim drugim jelima. Sjajna ideja tako će biti i mesne okruglice, a koju žlicu možete ubaciti i u omiljenu parmigianu. 

 

krčka se, krčka... Kraljica svih umaka: Napravi šalšu od pomidora

ZA RUČAK... Najbolje mesne okruglice u umaku od rajčice

za prste polizati Parmigiana - okus i miris Sicilije

 

Osim šalše i varijacija na temu, sjajna ideja za ručak bit će i punjene, pa zapečene rajčice. U njih možete upakirati punjenje od jaja i krušnih mrvica, ali i rižu te drugo povrće po želji.

 

Brzi ručak Slasne punjene i pečene rajčice za brzi ručak

 


Bosiljak i rajčica na najslađi će se način spojiti i na finoj ljetnoj pizzi kojoj možete dodati čitav niz finih, sezonskih plodova, a zatim je, kada je gotova, završiti s dobrom dozom svježih listića omiljenog zelenog začinskog bilja. Savršen završetak jedne ljetne, aromatične priče, ako pitate nas. Dobar tek!

 

Omiljeni ručak Ljetna pizza - koje sezonske namirnice vole hrskavo tijesto
 

Posjeti Gastro.hr