Ova savršena torta idealan je spoj okusa čokolade, lješnjaka, Nutelle i mascaponea. Čokoladnu bombu Iva je pripremila za svog sina Roka koji joj je trenutno centar svijeta.
Ivi je ovo bio prvi recept kao blogerici na Gastro.hr. Nadamo se da ćete uživati u pripremi i slatkim zalogajima jer tko može odoljeti desertu koji se topi u ustima.
Torta Ferrero Rocher (za tortu promjera 22 cm)
Biskvit:
- 7 jaja
- 230 g šećera
- 230 g lješnjaka
- 150 g brašna
- 45 g kakaa u prahu
- 15 g praška za pecivo
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 400 g Nutelle
- 100 g tostiranih i oljuštenih lješnjaka
- 150 g napolitanki
- 150 g slatkog vrhnja
Priprema:
1. Lješnjake tostirajte na tavi ili zapecite u pećnici na 180°C oko 10-ak minuta, pa im maknite koricu (trljajući ih o kuhinjsku krpu). Potom ih sameljite u brašno.
2. U jednoj posudi izmiksajte jaja, te postepeno dodajte šećer dok se sve ne sjedini.
3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo i kakao u prahu.
4. Suhe sastojke dodajte jajima, pa smjesu dobro promiješajte i podijelite na dva dijela.
5. Biskvite pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 min ili dok vam čačkalica ne izađe suha.
6. Za kremu, pomiješajte mascarpone sa Nutellom. U drugoj posudi sameljite napolitanke, pa im dodajte tostirane lješnjake. Suhe sastojke pridodajte smjesi sira i Nutelle i na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje iako ovo nije obavezan dio.
7. Kada su se pečeni biskviti dobro ohladili, prerežite ih na pola. Sada, kada imate 4 biskvita možete krenuti na slaganje torte.
8. Red biskvita, red kreme i tako do kraja. Ja sam za ovu priliku tortu ukrasila čokoladnim fondanom, ali vi je možete dekorirati tako da ne potrošite cijelu kremu za nadjev nego dio ostavite za premaz torte. Tortu možete posipati sa boka i tostiranim lješnjacima i na vrhu ukrasiti sa nekoliko originalnih Ferrero Rocher čokolatina.
Ivu možete pratiti na Facebook profilu i blogu.