gastro postao
S obzirom da sam za Božić radila hrpu malih čokoladnih zalogajčića, brojne torte po narudžbama i nezaobilazne kremaste kolače, zaželjela sam se jednostavnog i sočnog biskvita s limunom
Sastojci:
- 4 jaja
- 100g šećera
- 220g margarina
- 120g glatkog brašna
- 100g škrobnog brašna
- 1/2 čajne žlićice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 2 limuna
Priprema:
- Pećnicu stavite grijati na 200*C. Dok se pećnica grije, električnim mikserom izmutite dva cijela jaja i dva žumanjka sa šećerom.
- Pomiješajte glatko brašno, škrobno brašno, pola žličice sode bikarbone i prstohvat soli.
- Pomiješane sastojke dodajte kremi od jaja i sve dobro povežite mikserom.
- U smjesu dodajte snijeg od dva bjelanjka. Sve vrlo pažljivo umiješate sa špatulicom ili kuhačom.
- U tijesto ulijte sok od dva limuna i lagano miješate. Na kraju postepeno dodavajte otopljeni margarin. Kalup za pite namažite margarinom. Pitu/kolač pecite cca 20tak minuta na 170*C dok ne dobije zlatnožutu boju.
Možete me pratiti na mojoj maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.