10. studenoga 2016.

Čista sreća: Cannoli s ricottom

Cannoli
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prhke trubice punjene sirnim nadjevom… Mljaaac!

Tko ne voli autentične, s ljubavlju napravljene cannole?

Zahtjevaju malo više truda nego druge slastice, ali isplati se potruditi. Hrskava ljuska koja zatvara decentnu kremastu ricottu s komadićima čokolade - čista je sreća.

Sastojci:

Za cannole:

  • 400 g brašna
  • 75 g masti
  • 40 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 15 g kakaa
  • 60 ml crnog vina
  • 60 g octa
  • ulje za prženje

Cannoli | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Nadjev:

  • 1 kg ricotte
  • 600 g šećera
  • prstohvat cimeta u prahu
  • 150 g tamne čokolade
  • kandirana naranča (arancini)

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, šećer, kakao i sol. Dodajte mast i dobro promiješajte. Umiješajte jaja i dobro izmiksajte smjesu.
  2. Ulijte vino i ocat te promiješajte kako biste dobili polumekanu smjesu.
  3. Umijesite je i oblikujte u kuglu. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  4. Razvaljajte tijesto. Od tijesta izrežite krugove promjera desetak cm pa ih zamotajte oko valjkastih namašćenih kalupa tako da krajevi budu šuplji.
  5. Tijesto možete premazati i istučenim bjelancima.
  6. Pržite ih u puno ulja. Kad dobiju boju, ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru.
  7. Za nadjev izmiksajte šećer s ricottom. Neka odstoji sat vremena pa dodajte cimet i usitnjenu čokoladu.
  8. Napunite pržene canolle sa sirom i dodajte kandiranu naranču. 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.