gastro postao
Prhke trubice punjene sirnim nadjevom… Mljaaac!
Tko ne voli autentične, s ljubavlju napravljene cannole?
Zahtjevaju malo više truda nego druge slastice, ali isplati se potruditi. Hrskava ljuska koja zatvara decentnu kremastu ricottu s komadićima čokolade - čista je sreća.
Sastojci:
Za cannole:
- 400 g brašna
- 75 g masti
- 40 g šećera u prahu
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 15 g kakaa
- 60 ml crnog vina
- 60 g octa
- ulje za prženje
Nadjev:
- 1 kg ricotte
- 600 g šećera
- prstohvat cimeta u prahu
- 150 g tamne čokolade
- kandirana naranča (arancini)
Priprema:
- Pomiješajte brašno, šećer, kakao i sol. Dodajte mast i dobro promiješajte. Umiješajte jaja i dobro izmiksajte smjesu.
- Ulijte vino i ocat te promiješajte kako biste dobili polumekanu smjesu.
- Umijesite je i oblikujte u kuglu. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Razvaljajte tijesto. Od tijesta izrežite krugove promjera desetak cm pa ih zamotajte oko valjkastih namašćenih kalupa tako da krajevi budu šuplji.
- Tijesto možete premazati i istučenim bjelancima.
- Pržite ih u puno ulja. Kad dobiju boju, ostavite ih da odstoje na kuhinjskom papiru.
- Za nadjev izmiksajte šećer s ricottom. Neka odstoji sat vremena pa dodajte cimet i usitnjenu čokoladu.
- Napunite pržene canolle sa sirom i dodajte kandiranu naranču.
Uživajte!