13. listopada 2016.

Čista sreća: Mesne rolice

Mesne rolice
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjetina se odlično slaže s mljevenom paprikom, kimom ili čilijem

Mljevena svinjetina nikad nije bila ukusnija nego u ovim mesnim rolicama. Poigrajte se sastojcima i uživajte u roladi.

Sastojci:

  • 1kg svinjskog mljevenog mesa
  • 15 dag tanko rezane pancete
  • 15 dag gaude
  • 15 dag kajmaka
  • jaje
  • 3 šnite starog kruha
  • 3 kisela krastavca
  • 2 luka
  • 3 žličice mljevene paprike
  • peršin

 

Priprema:

  1. Nasjeckani luk i suhu slaninu pržiti na malo ulja. U većoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, kruh namočen u mlijeku pa ocijeđen rukama, sitno narezane krastavce, prženi luk i slaninu, peršin te začine. Na veći komad folije posipan krušnim mrvicama rukama nanijeti meso i poravnati ga u oblik pravokutnika.
  2. Po sredini rasporediti sir ili po želji kuhana jaja. Pažljivo spojiti rubove štruce kako bi sir ili jaja ostali unutar savijače. U lim za pečenje uliti 2 dl ulja i zagrijati ga u pećnici da bude vrelo. Na zagrijano ulje uz pomoć folije prebaciti štrucu u lim na onu stranu na kojoj je spoj. Na ostatku ulja možete popržiti šampinjone za prilog.
  3. Štrucu odmah uz pomoć žlice preliti vrelim uljem i peći u početku prekriveno alu folijom, a kasnije bez nje u pećnici na 200 stupnjeva oko 60 minuta. Pred kraj u lim dodajte gotove gljive i rastopljeni kajmak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.