obožavam spremati sva jela vezana za dizana tijesta, a pinca me podsjeća na Uskršnja obiteljska druženja dok sam bila dijete i slatkasti miris iz bakine kuhinje koji se širio kućom. Voljela bih naučiti raditi pincu :D
Sam spomen pince vraća me u djetinjstvo kada je moja pokojna baka za blagdane spremala ovaj jedinstveni kolač, dok sam ja bila njen mali pomoćnik. Za mene je to prvenstveno uspomena na lijepe trenutke provedene u društvu najmilijih, a tek ... prikaži još! onda blagdanska slastica.
Zašto volim pincu? od kada znam za sebe je volim jesti i jela bih je cijelu godinu a ne samo za Uskrs.najviše volim dalmatinske pince jer sam iz Šibenika a spremale su mi je moje pokojne tete.Ja pincu ne znam ... prikaži još! raditi ali bih voljela naučiti.
Biti u kući gdje se priprema pinca, prava je privilegija. Bomba za sva osjetila, odmah probudi sjećanje na djetinstvo i pince iz mamine i bakine radinosti. Danas to bogatsvo mirisa i okusa, budi u meni istu onu euforiju, dok za ... prikaži još! za svoju djecu spravljam taj prekrasni zlatni kolač.
Miris pince jedna je od dragih uspomena koje sam s mora donijela u Zagreb. Nikad je nisam pokušala napraviti jer se i sad sjećam "šušura" u kuhinji dok ih je mama radila, iščekivanja ispred pećnice: hoće li se "dignuti" ili ... prikaži još! pretvoriti u palačinku. A mogućnost da ih naučim raditi..pravi užitak