Recepti 07. svibnja 2016.

Brz i jednostavan kolač od pudinga

puding
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krema koja prodire u biskvit - recept je za pravu eksploziju okusa. A to je tek početak...

Biskvit u kojem se naprave rupe, sve se to zalije finom kremom - odlična ideja, nema što. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti - 'piece of cake'. 
 

Savjeti-za-izradu-biskvita Možda vas zanima... Napravite savršen biskvit poput vaših baka Špajza

 

Ispečete klasičan biskvit, napravite rupe, zalijete prvo svijetlom pa tamnom kremom i kolač je gotov. Kolač po želji možete ukrasiti šlagom, naribanom čokoladom ili mrvicama. Možete se i poigrati s raznim okusima pudinga, tamnim ili svijetlim biskvitom, dodati malo voća - samo pustite mašti na volju. Što god napravili - greške nema. Prilagodite sebi i uživajte!

 

Možda vas zanima... Biskvit kolač s jabukama i orasima Recepti

 

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 4 žlice kakaa
  • 4 žlice čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 dl ulja
  • 1,5 dl mlijeka

Svijetla krema:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 9 dl mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 15 dkg maslaca

Tamna krema:

  • 2 pudinga od čokolade
  • 8 dl mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 10 dkg maslaca

 

Možda vas zanima... Senzacija: Puding od Čokolina Kolumne

 

Priprema:

  1. Prvo pripremite biskvit. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati ulje, nakon par minuta postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo, kakao i čokoladu u prahu.
  2. Na kraju umiješati kuhačom tučeni snijeg od bjelanjaka. Sve to izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
  3. Pečeni i vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.
  4. Dok se biskvit hladi, pripremite svijetlu kremu. U vrući kuhani puding od vanilije umuti pjenjačom sitno narezan maslac. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna.
  5. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
  6. Pripremiti smeđu kremu na isti način kao i žutu kremu. Preliti opet toplo preko žute kreme.

Ohladiti, izrezati na kocke i poslužiti.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.