gastro postao
U domaće sušeno povrće dodajte 10 posto soli od ukupne težine i dobit ćete dodatak jelima bez štetnih konzervansa
Domaće mješavine sušenog povrća i začina ne sadrže konzervanse i umjetne boje, a jelima daju neodoljive arome. Osim što ćete uštedjeti pripremom domaće mješavine začina, smanjit ćete količinu soli kojom obiluju kupovni začini.
Za ovu tursku mješavinu trebat ćete:
- 4g sušenog usitnjenog bosiljka
- 4g sušenog origana
- ružmarin
- češnjak u prahu
- 6g slatke mljevene paprike
- 1/2 g ljute mljevene paprike
Priprema:
U mužaru izdrobite origano, bosiljak i ružmarin pa ga prosijte. Ostatak drvenastih dijelova začina bacite. Umiješajte češnjak, crvenu i ljutu papriku.
Koristite u mesnim jelima ili kao začin raznim umacima.