gastro postao
Poriluk u nekoj novoj, neodoljivoj kombinaciji.
Sjajan rižoto oduševit će vas svojom kremoznšću i bogatim okusom dobivenim pomoću bijelog vina i temeljca. Sastojak kojeg možda ne dodajete često u rižota je svakako vrhnje za kuhanje koje će ovaj rižoto učiniti još primamljivijim. U manje od pola sata jednostavna namirnica poput poriluka postat će sjajno predjelo kojem je teško odoljeti.
Potrebno vam je:
- 3 šalica temeljca
- 3 manja poriluka
- 1 luk
- 1 šalica riže
- 1 šalica bijelog vina
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
- Sol, papar
- Peršin, vlasac
Priprema:
- Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne omekša.
- Ne smije poprimiti smeđu boju pa pripazite na to.
- Dodajte poriluk pa pirjajte oko dvije minute dok ne omekša.
- Dodajte rižu i lagano je tostirajte, a zatim dodajte vino.
- Posolite i zapaprite, a kad vino ispari, počnite dodavati malo po malo temeljca.
- Maknite s vatre pa umiješajte maslac i parmezan.
- Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte pa pospite svježim začinima.
Dobar tek!