- Šampinjone prebrišite vlažnim ručnikom
Svježe šampinjone ne treba guliti niti prati jer tako mogu izgubiti dio arome i hranjive sastojke. Samo ih nježno prebrišite vlažnim kuhinjskim ručnikom ili iščetkajte. Ako šampinjoni nisu posve svježi, onda im nožem ogulite kožicu i odstranite stapku.
- Začinjskom bilju godi samo blago sunčanje
Ako sušite začinsko bilje, nemojte ga sušiti na izravnoj sunčevoj svjetlosti jer će ona ubiti njegovu aromu. Radije ga objesite u kući na toplome mjestu te ga, nakon što se osuši, spremite u staklenke i čvrsto zatvorite.
- Ne otvarajte pećnicu dok kolači ne splasnu
Pečete li kolače ili trotu, pećnicu nikada nemojte otvarati prije nego što prođe pola vremena naznačenog za pečenje jer će tijesto zbog toga splasnuti.
- Zaslađeno mlijeko umjesto jaja
Umjesto da lisnato tijesto premazujete razmućenim jajem, prije nego što ga stavite u pećnicu, možete ga malo premazati i zaslađenim mlijekom.
- Aromatični kompoti od sušenog voća
Ukusne kompote možete raditi od svježeg, ali i sušenog voća. Pravite li kompot od sušenog voća, namočite ga barem sat prije kuhanja, i to neka vode bude četiri puta više od voća.