gastro postao
Napravite jednostavne i sočne muffine s omiljenim bobičastim voćem.
Sezona borovnica u punom je jeku. Upravo zato važno je da ih ubacite u što više deserata i nauživate se tih svježih, slatkih malih plodova za cijelu godinu. Osim svježih, u pitama, tortama, sladoledima i pićima, iskoristite ih i za pipremu jednostavnih muffina sa streusel vrhom.
Streusel je mrvičasto tijesto koje se dobiva miješanjem brašna, maslaca i šećera, a u ovom slučaju dozvoljen je i dodatak cimeta. Daje na hrskavosti i primamljivom izgledu i čini muffine još ukusnijima.
Za streusel muffine potrebno vam je:
- 2 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- ½ šalice smeđeg šećera
- ½ jogurta
- 3 žlice ulja
- 3 žlice mlijeka
- 4 žlice maslaca
- 1 žličica cimeta
- Borovnice
- Limun
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i koricu pola limuna.
- U drugoj posudi pomiješajte jaje, šećer, jogurt i ulje.
- Polako dodajte suhe sastojke mokrima.
- Ulijte i mlijeko.
- Pomiješajte pa dodajte borovnice i nježno ih pomiješajte.
- Streusel napravite tako da pomiješate maslac s brašnom i malo cimeta. Morate dobiti mrvičastu smjesu.
- Napunite kalupe za muffine sa smjesom, a po vrhu pospite streusel.
- Pecite oko 20 minuta.
- Ohladite i poslužite.
Dobar tek!