gastro postao
Jednostavne i brze, polpete od tune odličan su ručak petkom.
Pomiješajte sve sastojke i pecite ih na malo ulja, jednostavnije zbilja ne može. Potrebno vam je svega pola sata za pripremu i pečenje polpeta, a zatim uživanje može početi. Poslužite ih uz povrće pripremljeno na maslacu, u hamburgeru, uz fini umak od jogurta i češnjaka ili pržene krumpiriće. Sjajan, lagan i ukusan obrok jednostavan je i brz način da uživate u samo jednoj konzervi tune.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva tune
- 1 žličica senfa
- 2 kriške kruha
- 1 žličica limunove korice
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice peršina
- 1 manji luk
- 1 jaje
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte tunu sa senfom, nasjeckanim kruhom, limunovom koricom i sokom, peršinom i lukom koji ste prethodno pirjali.
- Začinite soli i paprom pa dodajte jaje.
- Podijelite smjesu na pljeskavice, oblikujte ih i pecite polpete oko 4 minute sa svake strane.
Dobar tek!