gastro postao
Kruške nikad nisu bile slađe.
Pečene kruške u divnom karamelu od vlastitog soka i slatkog vrhnja oduševit će tvoje nepce. Desert koji ima sve komponente prave jesenske slastice i u kojem želimo uživati ove sezone spreman je da stigne i na tvoj tanjur.
Tople, savršeno slatke kruške, lagano slani karamel i hrskavi, tostirani bademi recept su za istinsko uživanje. Ipak, važno je znati kako se ove kruške stvarno jako brzo pripremaju, ali još brže i nestaju.
Sastojci:
- 3 veće kruške
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
- 50 g badema
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kruške prepoloviti i očistiti.
- U vatrostalnu posudu posložiti prepolovljene kruške.
- Maslac nasjeckati na manje kockice i pospati ga po kruškama.
- Dodati i šećer pa staviti u pećnicu na 20 do 30 minuta.
- Povremeno otvoriti pećnicu, žlicom zahvatiti sokove na dnu posude i poprskati njima kruške.
- Kada su gotove, maknuti kruške iz posude.
- Sav umak koji su otpustile prebaciti u zdjelu i kuhati na srednjoj vatri dok se ne pojave mjehurići.
- Maknuti s vatre, dodati slatko vrhnje i dobro pomiješati.
- Lagano posoliti pa vratiti na vatru i kuhati dok ne zavrije.
- Za to vrijeme tostirati bademe i nasjeckati ih na sitno.
- Kruške preliti karamel umakom, pospati bademima i poslužiti toplo.
U slast!