gastro postao
Slatka mrkva u kiselom izdanju – ukiselite mrkvu u najkraćem mogućem vremenu.
Vrlo jednostavnim postupkom ukiselite mrkvu, neka postane kisela salata koja se odlično slaže sa svime – od mesa, preko salata i namaza do sendviča. Odličan prijedlog je smjestiti je u vege sendvič s humusom ili je poslužiti uz sočan odrezak s roštilja. Slatko kiselkaste arome mrkve, limuna, korijandera i kumina možete dobiti već preko noći, a ovakve mrkve u hladnjaku se mogu kiseliti i do tjedan dana.
Potrebno vam je:
- ½ kile mrkve
- 1 limun
- 1 paprika, crvena
- 1 manji luk
- 1 žličica ljute papričice
- 1 šalica vode
- ½ šalice octa
- 2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 1 žličica kumina
Priprema:
- Mrkvu izrežite na štapiće, a limunu ogulite koricu pa polovicu nasjeckajte.
- U staklenku stavite mrkvu, nasjeckanu polovicu jedne crvene paprike, sitno nasjeckan manji luk, ljutu papričicu i koricu polovice limuna.
- U posudi pomiješajte vodu, ocat, šećer, sol, korijander i kumin, pa stavite kuhati dok lagano ne zavrije, a šećer se u potpunosti otopi.
- Prelijte tekućinu u staklenku s mrkvom, ohladite i spremite u hladnjak.
- Ostavite da se kiseli preko noći.
Dobar tek!