Špajza 18. travnja 2016.

Dvoboj zdravih slastica: Crumble od jabuka vs. kolač od mrkve

Crumble
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Dva svježa, zdrava, slasna i ukusna recepta imaju sasvim novu dimenziju jer su napravljeni kako biste ostali u top formi!

Hotel ARCOTEL Allegra u svojim jelima oduvijek koristi namirnice isključivo regionalnih dobavljača, a od ovog proljeća odlučili su još veći naglasak staviti na zdravu prehranu koju će gosti moći konzumirati u sklopu posebnih Healthy Fitness jelovnika.

Eto dva slatkiša s njega!

Kolač od mrkve

Sastojci (za 4 osobe):

  • Muscovado smeđi šećer
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g ribane mrkve
  • 3 jaja
  • 1 dcl ulja
  • Korica od dvije naranče
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 90 g integralnog brašna
  • Prstohvat muškatnog orašćića
  • 2 dcl sojinog mlijeka
  • 1,5 dcl sojinog vrhnja
  • 350 g stevije

Priprema:

  1. Svi sastojci osim sojinog mlijeka i sojinog vrhnja zajedno se izmiješaju.
  2. Staviti u kalup i peći na 180 stupnjeva 20 min.
  3. Kad se biskvit ohladi namočiti ga u sojinom mlijeku.
  4. U sojino vrhnje dodati steviju i preliti preko cijelog kolača.
Kolač od mrkve | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Crumble s jabukama 

Sastojci:

  • 200 g mrvica od pirovog kruha
  • 300 g jabuke zlatni delišes naribati na krupno
  • Agavin sirup
  • Korica od pola limuna
Crumble | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Priprema:

  1. Naribane jabuke staviti na vruću tavicu da puste sok, dodati koricu od limuna i agavin sirup te kuhati oko 10 minuta.
  2. Kašicu staviti u 4 posude, posuti mrvicama kruha i peći na 180 stupnjeva dok mrvice ne dobiju zlatnu boju. 

Supotpisnik recepata je fitness mag Mario Valentić koji vodi treninge u hotelu ARCOTEL, pa spojite ugodno s korisnim!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.