Pjenušac Jasminka with Vuglec & Bodren, nastao je kao rezultat zajedničkog projekta između enologinje i predsjednice Udruge „Vino Zagorje“, Jasminke Šaško, vlasnika i autora koncepta Vuglec Brega, Borisa Vugleca i vinara Borisa Drenškog, koji se dosad sa svojim ledenim predikatima vina okrunio s čak 22 Decanterova odličja, najprestižnijom nagradom u “svijetu vina“.
Pjenušac Jasminka With VUGLEC & BODREN Prirodno je pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od 50% chardonnaya sa dodatkom graševine, rajnskog rizlinga i zelenog silvanca. Odležava na kvascima približno 4 godine.
Dodatkom ledenog vina BODREN kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne i botritisne note. Izrazite žute je boje koja se razvija prema jantarnoj. Kristalno je bistar, a brojni sićušni mjehurići ukazuju na njegovu živost.
Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan. Kiselina je u balansu sa slatkoćom što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj.
Idealno je za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje sa jačim desertima. Poslužuje se pri temperaturi 6-7 °C
Obzirom da priroda misli da je ljeto, eto razloga da što prije nabavite svoje osvježenje, živjeli!