Špajza 05. travnja 2016.

Ekskluzivno: Novi hrvatski pjenušac

Pjenušac
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U bajkovitom ambijentu imanja Vuglec Breg predstavljen je ekskluzivan pjenušac Jasminka with VUGLEC & BODREN te nove berbe Vinarije Vuglec.

Pjenušac Jasminka with Vuglec & Bodren, nastao je kao rezultat zajedničkog projekta između enologinje i predsjednice Udruge „Vino Zagorje“, Jasminke Šaško, vlasnika i autora koncepta Vuglec Brega, Borisa Vugleca i vinara Borisa Drenškog, koji se dosad sa svojim ledenim predikatima vina okrunio s čak 22 Decanterova odličja, najprestižnijom nagradom u “svijetu vina“.

Pjenušac Jasminka With VUGLEC & BODREN Prirodno je pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od 50% chardonnaya sa dodatkom graševine, rajnskog rizlinga i zelenog silvancaOdležava na kvascima približno 4 godine.

Pjenušac | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Dodatkom ledenog vina BODREN kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne i botritisne note. Izrazite žute je boje koja se razvija prema jantarnoj. Kristalno je bistar, a brojni sićušni mjehurići ukazuju na njegovu živost.

Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan. Kiselina je u balansu sa slatkoćom što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj.

Idealno je za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje sa jačim desertima. Poslužuje se pri temperaturi 6-7 °C

Obzirom da priroda misli da je ljeto, eto razloga da što prije nabavite svoje osvježenje, živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.