Špajza 08. kolovoza 2013.

Gligorin sir najbolji na svijetu

gligora zlatni.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovčji sir s Paga nadmašio žestoku svjetsku konkurenciju i osvojio prestižnu nagradu za svoj trud i proizvode koji su našli svoje mjesto na stolovima gurmana.

Ovčji sir iz paške Sirane Gligora svakako nije po prvi puta osvojio nagradu, no sada se može pohvaliti jednom od značajnijih. Na najstarijem i najvećem natjecanju sira na svijetu, naime, u Nantwichu u Velikoj Britaniji, Gligorin Paški sir okrunjen je zlatnom medaljom u kategoriji - najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.

Vijest je još važnija kada znamo da su mađu sucima na događaju bili i slavni britanski i talijanski chefovi James Martin i Gino D'Acampo. Hrvatski sir odnio je pobjedu među ukupno 4.286 uzoraka, a standardi ocjenjivanja bili su iznimno visoki. No, izvanredni sir s Paga nadmašio je talijanske, francuske, švicarske i britanske konkurente.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.