gastro postao
Eto nešto potpuno zdravo, neutralno i kao da ga nema! šalimo se, dijetalna veganska torta zvuči toliko zanimljivo da ćete je sigurno poželjeti napraviti!
Vegansko i dijetalno... Ova lagana torta zvuči savršeno za početak tjedna nakon jačeg partijanja, ili recimo - rođendana? pažljivo pratite kako pripremiti ovu tortu i sretno s oporavkom!
Osnovni biskvit za tortu
- 2 čaše integralnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše čaja od mente
- 3 žlice ulja
- 1/2 čaše rogača
- 1/2 čaše krupno mljevenih oraha (badema ili lješnjaka)
- 1/2 čaše grožđica (ili sitno narezanog nekog drugog suhog voća)
- 3 žlice meda ili ječmenog slada
- 1 žlica mljevenog anisa
- 2 žlice lanenog sjemena
Priprema:
- Pomiješamo sve suhe sastojke, dodamo sve tekuće sastojke i dobro promiješamo.
- Stavimo u nauljenu ovalnu tepsiju i pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 1700.
Krema
1 čaša meko skuhane integralne riže
1 čaša marelica
1/2 naranče
2 žlice meda ili ječmenog slada.
Priprema:
- Marelice kratko prokuhamo s rižom.
- Sameljemo zajedno s narančom uključujući i koru.
- Pomiješamo s medom.
- Mažemo na topli biskvit.
Preljev od zobenog mlijeka
- 2 čaše vode
- 4 žlice praha za zobeno mlijeko
- 3 žlice meda ili ječmenog slada
- 3 žlice agara
- 3 žlice kokosa
Priprema:
- Vodu pomiješamo s prahom za zobeno mlijeko.
- Zakuhamo i dodamo med i agar.
- Miješamo 3 minute.
- Prelijemo na kolač.
- Posipamo kokosom.
- Stavimo na hladno da se stvrdne.
Napomena: Želimo li umjesto torte napraviti kolač, udvostručimo sastojke i pečemo u tepsiji za kolače. Kad je gotov, režemo ga kao bajaderu. Zahvaljujemo na receptu kući zdrave hrane Food Harmony!