21. lipnja 2016.

Jednostavno fina: galette od borovnice i breskve

galette
1/3
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Upustite se u avanturu pripreme sočne pite i uživajte u prvim ljetnim okusima borovonica i breskve.

Krenite od pripreme prhkog tijesta, dodajte borovnice i breskve i spojite ih u sočnu pitu kojoj je tako teško odoljeti. Voće nemojte pirjati kako bi zadržalo sve svoje sokove i ispustilo ih u tijesto. Na taj će način galetta biti sočnija. Još se malo zaigrajte se pa složite zanimljivu dekoraciju. Ovakva najjednostavnija pita postat će vam najdraža.

Potrebno vam je:

  • Brašno
  • Maslac
  • Voda
  • Sol
  • Šećer
  • Borovnice
  • Breskve
  • Gustin
  • Vanilija
  • Mlijeko

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte brašno, sol i ohlađeni maslac.
  2. Dodajte hladnu vodu i zamijesite tijesto.
  3. Umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odmori.
  4. Narežite breskvu i pomiješajte ju s borovnicama.
  5. Zalijte sokom od limuna, šećerom, ekstraktom vanilije i žlicom gustina.
  6. Tijesto razvaljajte na tanko, napunite ga voćem i zavrnite rubove.
  7. Premažite ih mlijekom.
  8. Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.