po uzoru na japanske Ručno kovani kuhinjski noževi iz radionice Silvija Hrnčira Silvio Hrnčir akademski je kipar i već skoro šest godina djelatnik zlatarne Lapidarium. Autor je nekih od kolekcija nak… Špajza
Branko Ognjenović Jednom zauvijek: Naučite pravilno narezati luk U svakodnevnoj pripremi hrane, luk je jedna od najučestalije korištenih namirnica. Većina recepata odmah u početku traž… Špajza
suze liju moje oči Kako nasjeckati luk da se ne rasplačete? Vjerojatno najveći agresivac među povrćem, koji može rasplakati baš svakog - luk! Špajza
Gastro.hr Uvijek može zatrebati: Super trik kako naoštriti nož Tupi noževi mogu biti opasni, a ako ste na kampiranju, na izletu, na moru i niste pri svojim oštrilima koje inače koris…
Gastro.hr Kako pravilno naoštriti noževe? Čak i najbolji noževi s vremenom mogu postati tupi, otežavajući i najlakše rezanje. Oštar nož nije samo bitan za što pr…
Gastro.hr 5 klasičnih trikova velikog Gordona Ramsaya Gordon Ramsay u kratkom videu objašnjava pet osnovnih kulinarskih trikova za svaki dan
Gastro.hr Dosta je plakanja: Kako narezati luk bez suza? Luk je temelj za kreiranje aroma u jelu što je dovoljan razlog da većina jela započinje sjeckanjem luka.