Pomislila sam da je bilo do mene i mojih vještina, a ne do tijesta. I pokazalo se da zaista jest bilo tako. Pita je ovog puta ispala odlično!
Presjek nažalost nisam uspjela fotografirati, ali garantiram da je sočna i da se topi u ustima. Dodala sam i grožđice i karamel, koji izvrsno pristaju uz jabuke. Ako volite pitu od jabuka - obožavat ćete ovu verziju.
Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
Tijesto:
- 3 šalice brašna (od 2,5 dcl)
- 250 g hladnog maslaca
- 3 žlice šećera
- 6 žlica hladne vode
- 1/2 žličice soli
Nadjev:
- 8 jabuka
- Po želji smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- Po želji malo grožđica
Premaz:
- Razmućeno jaje
- Malo maslaca narezanog na listiće
Priprema:
- Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i staviti u hladnjak na pola sata.
- Za nadjev, ogulite i narežite jabuke na ploške ili kockice. U svakom slučaju, komadi trebaju biti krupniji.
- Stavite na laganu vatru sa šećerom i cimetom da zakuhaju. Možete dodati i žlicu maslaca.
- Kad omekšaju jabuke, maknite s vatre. Mozete ubaciti malo grožđica ako volite.
- Tijesto podijeliti na 2 dijela, veći i manji. Veći dio razvaljajte i oblozite njime dno kalupa za pite. Izlijte preko nadjev i drugim dijelom tijesta se slobodno poigrajte, izrežite na trakice ili kako vam drago.
- Premažite tijesto razmućenim jajetom i pospite šećerom, poslažite maslac narezan na listiće i stavite peći na 170 oko sat vremena.
- Pečenu pitu po želji prelijte karamelom.