Kolumne 13. svibnja 2019.

Američka pita od jabuka neće vas razočarati

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima dosta godina da sam je radila po tom "američkom" receptu. Tijesto nije poput onog koje inače pripremam i pri prvom mi se pokušaju uopće nije svidjelo. Odlučila sam pokušati ponovno!

Pomislila sam da je bilo do mene i mojih vještina, a ne do tijesta. I pokazalo se da zaista jest bilo tako. Pita je ovog puta ispala odlično!

Presjek nažalost nisam uspjela fotografirati, ali garantiram da je sočna i da se topi u ustima. Dodala sam i grožđice i karamel, koji izvrsno pristaju uz jabuke. Ako volite pitu od jabuka - obožavat ćete ovu verziju. 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger


 

 

Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu! 

 

 

Možda vas zanima... Na što te podsjećaju ove hrskave pite od jabuke? Kolumne

 

 

Tijesto:

  • 3 šalice brašna (od 2,5 dcl)
  • 250 g hladnog maslaca
  • 3 žlice šećera
  • 6 žlica hladne vode
  • 1/2 žličice soli

Nadjev:

  • 8 jabuka
  • Po želji smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • Po želji malo grožđica

Premaz:

  • Razmućeno jaje
  • Malo maslaca narezanog na listiće

 

 

Možda vas zanima... Cimet rolice - odlična verzija sezonskog klasika Kolumne

 

 

Priprema:

  1. Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i staviti u hladnjak na pola sata.
  2. Za nadjev, ogulite i narežite jabuke na ploške ili kockice. U svakom slučaju, komadi trebaju biti krupniji.
  3. Stavite na laganu vatru sa šećerom i cimetom da zakuhaju. Možete dodati i žlicu maslaca.
  4. Kad omekšaju jabuke, maknite s vatre. Mozete ubaciti malo grožđica ako volite.
  5. Tijesto podijeliti na 2 dijela, veći i manji. Veći dio razvaljajte i oblozite njime dno kalupa za pite. Izlijte preko nadjev i drugim dijelom tijesta se slobodno poigrajte, izrežite na trakice ili kako vam drago.
  6. Premažite tijesto razmućenim jajetom i pospite šećerom, poslažite maslac narezan na listiće i stavite peći na 170 oko sat vremena.
  7. Pečenu pitu po želji prelijte karamelom. 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.