Kolumne 24. prosinca 2017.

Nema dalje: Bakalar na brodet

bakalarnagulas.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako nema mnogo vremena, što se može shvatiti iz naslova njenog bloga Prekratak dan, Ingrid uvijek pronađe vremena da razveseli ukućane nekom poslasticom za koju inspiraciju traži u svakodnevnom životu, kao i receptima koje su joj pripremale baka i mama.

Ingrid predstavlja jelo koje je neizostavan dio njenog blagdanskog stola, ali nađe se na meniju i kada joj pod ruke dođe lijep komad bakalara. Isprobajte ovaj recept i uživajte u neodoljivom brodetu od bakalara.
 

Bakalar na brodet

Sastojci:
2 kapule
3 veće mrkve
1/2 tetrapaka tekućeg pomidora
3 lovorova lista
4 češnjaka
peršin
bakalar
1,5 kg krumpira

Priprema:

1. Kapulu iskosati, mrkvu naribati i ubaciti na maslinovo ulje, dodati češnjak i početi dinstati.
2. Kada se zažutilo dodati pomidor, lovor i obične vode. Kuhati dok mrkva i kapula ne omekšaju, dodajući vode.
3. Krumpire narezati na ploškice i ubaciti u kapulu i mrkvu. Ako se bakalar močio samo jedan dan, dodati ga kad i krumpire, u protivnom na kraju. Dodati vodu u kojoj se kuhao bakalar i kuhati dok krumpiri ne omekšaju.
4. Na kraju dodati iskosani peršin. Jelo prije posluživanja pustiti barem 15 minuta da odmori.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.