Ingrid predstavlja jelo koje je neizostavan dio njenog blagdanskog stola, ali nađe se na meniju i kada joj pod ruke dođe lijep komad bakalara. Isprobajte ovaj recept i uživajte u neodoljivom brodetu od bakalara.
Bakalar na brodet
Sastojci:
2 kapule
3 veće mrkve
1/2 tetrapaka tekućeg pomidora
3 lovorova lista
4 češnjaka
peršin
bakalar
1,5 kg krumpira
Priprema:
1. Kapulu iskosati, mrkvu naribati i ubaciti na maslinovo ulje, dodati češnjak i početi dinstati.
2. Kada se zažutilo dodati pomidor, lovor i obične vode. Kuhati dok mrkva i kapula ne omekšaju, dodajući vode.
3. Krumpire narezati na ploškice i ubaciti u kapulu i mrkvu. Ako se bakalar močio samo jedan dan, dodati ga kad i krumpire, u protivnom na kraju. Dodati vodu u kojoj se kuhao bakalar i kuhati dok krumpiri ne omekšaju.
4. Na kraju dodati iskosani peršin. Jelo prije posluživanja pustiti barem 15 minuta da odmori.