Kolumne 3157 prikaza 31. kolovoza 2017.

Brzi zobeni desert s jabukama i sladoledom

Ivanka Brček
Ovaj sam desert pravila nekoliko puta u različitim verzijama. Nekako sam došla do meni najdraže pa ću recept za ovaj lagani, brzi i jednostavni desert podijeliti s vama.

Preporučujem vam da nabavite neprskane jabuke da ih ne morate guliti jer je prava šteta baciti najhranjiviji dio jabuke. Jabuke je potrebno samo očistiti od koštica i naribati ih, što možete brzo napraviti u multipraktiku. Ostale sastojke samo pomiješate i stavite peći. 

Za sladoled je također potrebno sve staviti u blender, izmiksati i staviti u zamrzivač. Kombinacija ova dva deserta zadovoljit će i najzahtjevnija nepca. 

 

Možda vas zanima... Zobena pita s malinama - zdravlje na najslađi način Kolumne Možda vas zanima... Nezaboravni dvobojni vege sladoled Kolumne

 

 

 | Author: Ivanka Brček Ivanka Brček



Za zobeni desert s jabukama trebat će vam:

  • 6 kiselkastih  jabuka
  • 1 čajna žličica cejlonskog cimeta
  • sok od ½ limuna
  • 4 jušne žlice kokosovog šećera
  • prstohvat himalajske soli
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • 12 jušnih žlica krupnih zobenih pahuljica

           
Za pripremu domaćeg sladoleda potrebno vam je:

  • 3 smrznute banane
  • 200 ml punomasnog kokosovog mlijeka
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat himalajske soli
  • 3 jušne žlice kokosovog šećera

Priprema:

  1. Zrele banane ogulite i narežite na kolutiće , poslažite ih po tepsiji i stavite preko noći u zamrzivač. Moja je preporuka da uvijek imate zalihu smrznutih banana jer su sastavni dio mnogih recepata za zdrava jela.
  2. Drugi dan , u blender stavite sve sastojke i miksajte do kremaste teksture. Smjesu ulijte u posudicu i odložite u zamrzivač.
  3. Jabuke operite i osušite. Ako su iz organskog uzgoja ne morate ih guliti. Prerežite ih napola i očistite od koštica. Naribajte ih.
  4. Pomiješajte naribane jabuke, cimet, limunov sok, kokosov šećer i prstohvat soli. Dodajte kokosovo ulje i zobene pahuljice pa sve dobro promiješajte.
  5. Uključite pećnicu na 190 ° C.
  6. Ostavite smjesu s jabukama 15-ak minuta da se sastojci prožmu. 
  7. Stavite smjesu u manju tepsiju , poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.
  8. Izvadite iz pećnice i ohladite.
  9. Prije serviranja, izvadite sladoled na sobnu temperaturu.
  10. Servirajte desert u posudicama s kuglicom sladoleda.

 

 | Author: Ivanka Brček Ivanka Brček

 

Ukrasite sladoled bučinim košticama i uživajte u odličnom desertu!

Ivanku Brček, Zdravu.ivu pratite na njenom blogu, Facebooku, Instagramu i Pinterestu!

 

Možda vas zanima... Stvorena za ljeto: Ribana pita sa smokvama Kolumne

 

Vaša Zdrava.iva

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.