Preporučujem vam da nabavite neprskane jabuke da ih ne morate guliti jer je prava šteta baciti najhranjiviji dio jabuke. Jabuke je potrebno samo očistiti od koštica i naribati ih, što možete brzo napraviti u multipraktiku. Ostale sastojke samo pomiješate i stavite peći.
Za sladoled je također potrebno sve staviti u blender, izmiksati i staviti u zamrzivač. Kombinacija ova dva deserta zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.
Za zobeni desert s jabukama trebat će vam:
- 6 kiselkastih jabuka
- 1 čajna žličica cejlonskog cimeta
- sok od ½ limuna
- 4 jušne žlice kokosovog šećera
- prstohvat himalajske soli
- 2 jušne žlice kokosovog ulja
- 12 jušnih žlica krupnih zobenih pahuljica
Za pripremu domaćeg sladoleda potrebno vam je:
- 3 smrznute banane
- 200 ml punomasnog kokosovog mlijeka
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat himalajske soli
- 3 jušne žlice kokosovog šećera
Priprema:
- Zrele banane ogulite i narežite na kolutiće , poslažite ih po tepsiji i stavite preko noći u zamrzivač. Moja je preporuka da uvijek imate zalihu smrznutih banana jer su sastavni dio mnogih recepata za zdrava jela.
- Drugi dan , u blender stavite sve sastojke i miksajte do kremaste teksture. Smjesu ulijte u posudicu i odložite u zamrzivač.
- Jabuke operite i osušite. Ako su iz organskog uzgoja ne morate ih guliti. Prerežite ih napola i očistite od koštica. Naribajte ih.
- Pomiješajte naribane jabuke, cimet, limunov sok, kokosov šećer i prstohvat soli. Dodajte kokosovo ulje i zobene pahuljice pa sve dobro promiješajte.
- Uključite pećnicu na 190 ° C.
- Ostavite smjesu s jabukama 15-ak minuta da se sastojci prožmu.
- Stavite smjesu u manju tepsiju , poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.
- Izvadite iz pećnice i ohladite.
- Prije serviranja, izvadite sladoled na sobnu temperaturu.
- Servirajte desert u posudicama s kuglicom sladoleda.
Ukrasite sladoled bučinim košticama i uživajte u odličnom desertu!
Ivanku Brček, Zdravu.ivu pratite na njenom blogu, Facebooku, Instagramu i Pinterestu!
Vaša Zdrava.iva